Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 10 Γενάρη 2014 - αριθ. φύλλου: 11742

Η ΠΑΣΥ για το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

ΣΕΛ.  14
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Στις ευρωεκλογές να καταδικαστούν ο ευρωμονόδρομος και τα κόμματά του

ΣΕΛ.  6   -   7

ΘΕΛΟΥΝ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΕ!

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, θα υλοποιήσουν το Φλεβάρη πρόγραμμα και καλούν δασκάλους σε επιμορφωτικό σεμινάριο για να τους διδάξουν πώς να εμφυσήσουν τα οράματα της ΕΕ σε παιδιά Δημοτικού!

Η συγκεκριμένη δράση, που ονομάζεται «ΤeachersforΕurope» (δάσκαλοι για την Ευρώπη), έρχεται να προστεθεί σε αντίστοιχες που κατά καιρούς αναπτύσσονται σε σχολεία.

Την ίδια στιγμή που η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ενωση θα διαχειριστεί τη συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης, με μνημόνια διαρκείας για όλους τους λαούς, με σκοπό να εξασφαλιστεί η έξοδος από την κρίση για το κεφάλαιο, στήνονται μηχανισμοί εξωραϊσμού της ΕΕ, στοχεύοντας στη συνείδηση παιδιών με εργαλείο τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση του προγράμματος, που αποκαλύπτει σήμερα ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ «Τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών είναι: Να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες του Ευρωπαϊκού Οικοδομήματος προκειμένου να γίνουν οι ίδιοι κοινωνοί της "ευρωπαϊκής ιδέας"».


Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Ο «καβγάς» και η ουσία

Ο καβγάς προεκλογικού χαρακτήρα μεταξύ ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ, δεν μπορεί να κρύψει ότι υπάρχει στρατηγική σύμπλευση στους στόχους της εξόδου από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου και της εγγύησης της καπιταλιστικής ανάκαμψης. Η αντιπαράθεσή τους είναι κάλπικη για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, είναι όμως πραγματική όσον αφορά το ποιο μείγμα διαχείρισης, στο πλαίσιο της ΕΕ και της Ελλάδας, θα διευκολύνει την καπιταλιστική ανάκαμψη. Και οι δύο, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους, νοιάζονται το πολιτικό σύστημα, κόπτονται για το μέλλον της ΕΕ και της Ευρωζώνης, «καίγονται» για να εγγυηθούν την καπιταλιστική κερδοφορία. Διαγκωνίζονται για το ποιος μπορεί να εγγυηθεί καλύτερα τα παραπάνω. Και οι δύο τους εξαπατούν τον ελληνικό λαό ότι εξασφαλίζοντας τη σταθερότητα στην υλοποίηση της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, βαδίζοντας στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης και εντός της ΕΕ, θα μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη λαϊκή ευημερία.

Βεβαίως, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιπλέον ευθύνες στην εξαπάτηση του λαού, γιατί συγκαταλέγεται σε αυτές τις δυνάμεις που υποστηρίζουν ότι η ΕΕ, οι θεσμοί της, το αντιδραστικό και σάπιο οικοδόμημα του καπιταλισμού μπορούν να εξανθρωπιστούν, να εγγυηθούν φιλολαϊκή διέξοδο. Αρκεί βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει κυβέρνηση, να αλλάξει ο συσχετισμός στο Ευρωκοινοβούλιο και σε άλλους θεσμούς της ΕΕ κ.λπ. Εξωραΐζοντας έτσι θεσμούς - όργανα υλοποίησης της πολιτικής του κεφαλαίου. Δεν είναι τυχαίο ότι η χθεσινή «Αυγή» εκθειάζει στο πρωτοσέλιδό της τις δηλώσεις του προέδρου της σοσιαλδημοκρατικής ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου Χάνες Σβόμποντα, ότι πετυχημένη Προεδρία θα ήταν η κατάργηση της τρόικας. Οταν είναι γνωστό ότι με τρόικα ή χωρίς, με μνημόνιο ή χωρίς μνημόνιο, η ελληνική όπως και κάθε Προεδρία της ΕΕ δεν θα μπορούσε παρά να προωθήσει την αντιλαϊκή πολιτική που επιβάλλουν οι στόχοι της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Οταν από τις αρχές του 2014 επιβάλλονται αυτοί οι στόχοι με αυξημένη οικονομική επιτήρηση των χωρών και με μνημόνια διαρκείας σε βάρος των λαών.

Το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών είναι «ναι ή όχι στην ΕΕ και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου». Δίλημμα που ο λαός πρέπει να το απαντήσει με βάση την πολύχρονη πείρα του, η οποία αποδεικνύει ότι αυτή η λυκοσυμμαχία θα φέρει ακόμα περισσότερα δεινά, γιατί αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου που η ΕΕ προστατεύει. Ο λαός πρέπει να καταδικάσει τις πολιτικές δυνάμεις που προβάλλουν την ΕΕ ως μονόδρομο, που προβάλλουν τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης ως διέξοδο για τη λαϊκή ευημερία.

Η λαϊκή αντίθεση στις πολιτικές της ΕΕ μπορεί να πιάσει τόπο με την ισχυροποίηση του ΚΚΕ που εδώ και χρόνια αποκαλύπτει το χαρακτήρα της ΕΕ και προβάλλει την πάλη ενάντια στις αντιλαϊκές ευρωενωσιακές επιλογές, το στόχο της αποδέσμευσης από αυτήν με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και εργατική - λαϊκή εξουσία, ως βασική προϋπόθεση για ανάπτυξη προς όφελος του λαού.


ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Κινητοποιήσεις κόντρα στα χαράτσια στην Υγεία

Κινητοποιήσεις χτες σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Βόλο και Τρίκαλα. Στη Θεσσαλονίκη, έγιναν συγκεντρώσεις στα νοσοκομεία «Αγιος Δημήτριος» και «Γ. Γεννηματάς», με πρωτοβουλία της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ και τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, συνταξιουχικών οργανώσεων και Λαϊκών Επιτροπών. Νέες παρεμβάσεις σήμερα και τις επόμενες μέρες.


ΣΕΛ.  13


ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΕΔΡΕΣ ΣΤΑ ΑΕΙ
Σπουδές για τις επιχειρήσεις που τις χρηματοδοτούν

ΣΕΛ.  15
Σήμερα δικάζονται συνδικαλιστές σε Αθήνα - Ζάκυνθο

ΣΕΛ.  11
Χτύπησαν με ΜΑΤ τους σχολικούς φύλακες

ΣΕΛ.  11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΚΕ
Κατά 116,90% έχει καλυφθεί το πανελλαδικό πλάνο

ΣΕΛ.  3
ΚΚΕ
Οι εξελίξεις στο ΤΤ αναδεικνύουν τη σαπίλα του συστήματος

Σε μια περίοδο που οι λαϊκές οικογένειες είναι αντιμέτωπες με τον εκβιασμό των πλειστηριασμών και των κατασχέσεων για δάνεια που πήραν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν βασικές ανάγκες, οι αποκαλύψεις στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αναδεικνύουν τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος. Το γεγονός ότι τα δάνεια αυτά δόθηκαν πριν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την ιδιωτικοποίηση του ΤΤ, εκθέτει όσους μιλούν σήμερα για έναν τραπεζικό πυλώνα υπό κρατικό έλεγχο, που θα λειτουργεί υπέρ του λαού.


ΣΕΛ.  4


Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org