Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΕΡΡΟΣ
Η ρόδα της ταξικής πάλης δεν πρόκειται να σταματήσει

Στους συγκεντρωμένους, έξω από το κτίριο 2 της Ευελπίδων, μίλησε το στέλεχος του ΠΑΜΕ μετά τη δίκη

Η αθωωτική απόφαση έγινε δεκτή με χειροκροτήματα και συνθήματα από συγκεντρωμένους έξω από το κτίριο 2 των δικαστηρίων. Παίρνοντας το λόγο, ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ και ένας από τους 35 κατηγορούμενους, είπε:

«Θέλουμε καταρχήν να ευχαριστήσουμε όλους τους συναγωνιστές και συντρόφους από το αγωνιστικό κίνημα των δικηγόρων, που στάθηκαν μαζί μας από την πρώτη έως την τελευταία στιγμή. Θα ακούσατε όσοι ήσασταν μέσα, αλλά και όσοι πληροφορηθήκατε, ότι ακόμα κι εδώ που μας έφεραν, η κατηγορία καταρρίφθηκε, όπως είπε και ένας σύντροφος δικηγόρος, πανηγυρικά.

Ομως να μη σταθούμε εμείς εκεί. Τι θέλουμε να τονίσουμε; Ενα βασικό πράγμα: Η ρόδα της ταξικής πάλης δεν πρόκειται να σταματήσει, όσα εμπόδια κι αν βάλουν. Δεν πρόκειται να σταματήσει όσους κι αν σύρουν στα δικαστήρια. Δεν πρόκειται να σταματήσει ακόμα και καταδίκες να φέρουν στο κεφάλι του ταξικού κινήματος. Δεν πρόκειται να σταματήσει, όπως για δεκαετίες ολόκληρες δεν σταμάτησε όποια μέσα κι αν χρησιμοποίησαν. Η απάντησή μας απέναντι στο δόγμα "νόμος και τάξη" της κυβέρνησης είναι: Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη.

Νομίζουμε ότι η μαζική συμμετοχή, η αλληλεγγύη, που εκφράστηκε όλο αυτό το διάστημα, και πρέπει να συνεχιστεί, βοήθησε στο σημερινό αποτέλεσμα. Εκκρεμούν ακόμα σε βάρος των ταξικών συνδικάτων, και στελεχών και εργαζομένων, αρκετές, θα λέγαμε δεκάδες, δίκες σε όλη την Ελλάδα. Σε αυτές τις δίκες έτσι θα πάμε. Με αλληλεγγύη, με συμμετοχή, με αποφασιστικότητα, με μαχητικότητα. Αυτός είναι ο δρόμος που μας έταξαν οι εργαζόμενοι, έχουμε μεγάλη ευθύνη απέναντί τους και δεν πρέπει να κάνουμε πίσω ούτε για μια στιγμή.

Ασπίδα μας η αλληλεγγύη

Φεύγοντας από δω, νομίζουμε ότι πρέπει να πάμε να βρούμε αυτούς με τους οποίους είμαστε κάθε μέρα μαζί. Να πάμε να βρούμε τα αδέρφια μας, τους εργαζόμενους. Αυτή είναι η στήριξη η δικιά μας. Αυτή είναι η ασπίδα μας απέναντι στην κρατική καταστολή και την τρομοκρατία των εργοδοτών. Αρα, λοιπόν, δουλειά με τους εργάτες και τις εργάτριες. Αυτή είναι η ζωή μας, αυτή είναι η ζωή των συνδικάτων μας, αυτή είναι η ζωή του κινήματός μας.

Μπροστά μας, έχουμε σοβαρά μέτωπα. Το μέτωπο της Υγείας, το μέτωπο των Συλλογικών Συμβάσεων, το μεγάλο μέτωπο των ανέργων. Και, επίσης, έχουμε το μεγάλο θέμα για το οποίο ήμασταν σήμερα εδώ, την Κοινωνική Ασφάλιση. Θα συνεχίσουμε. Οργανώνουμε την πάλη. Μπροστά μας, έχουμε δραστηριότητες. Τα συνδικάτα μπροστά τους έχουν πολλή δουλειά να κάνουν.

Και μιας και είναι γιορτές, όχι από τυπικότητα αλλά ουσιαστικά, να βρεθούμε κοντά στους συναδέλφους μας, κοντά στους ανέργους. Να διεκδικήσουμε αιτήματα για αυτούς, να παρέμβουμε στην κυβέρνηση, για να μπορούν να ζήσουν. Να στηρίξουμε τους ανέργους. Το δικαίωμα στη δουλειά μάς αφορά όλους. Και, κυρίως, όλα αυτά για τα οποία σήμερα παλεύουν αφορούν τη νέα γενιά, αφορούν τα παιδιά μας. Εχουμε μεγάλη υποχρέωση απέναντί τους. Εμπρός, λοιπόν, με δύναμη, με αγωνιστικότητα για να δώσουμε τις επόμενες μάχες. Κι όπως λέει και το τραγούδι, το επαναλαμβάνουμε: "μην καρτεράτε να λυγίσουμε ούτε για μια στιγμή"».

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο Αγγελος Βρεττός, για να ευχαριστήσει «τους σημερινούς αγωνιστές αλλά και συνολικά το ταξικό εργατικό κίνημα για όσα μας διδάσκει σαν δικηγόρους και για τη δυνατότητα που μας παρέχει να εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας. Μια αλληλεγγύη που θα συνεχίσουμε πιο δυνατά να εκφράζουμε στο πλάι, στις υπηρεσίες του εργατικού - λαϊκού κινήματος, του ταξικού κινήματος».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org