Σάββατο 21 Δεκέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΥΓΕΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Χρειάζεται ενιαία πάλη για δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας

Συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, στον Περισσό
Συνάντηση με εκπροσώπους του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας είχε χτες το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Στη συνάντηση εκ μέρους του ΚΚΕ συμμετείχε ο Γιώργος Νάνος, υπεύθυνος του Τμήματος Υγείας - Πρόνοιας της ΚΕ. Μετά τη συνάντηση, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη συνάντηση που είχαμε συζητήσαμε όλα τα μεγάλα προβλήματα της Υγείας. Ο λαός μας δεν αντέχει άλλο να βάζει συνέχεια το χέρι στην τσέπη, να πληρώνει παροχές Υγείας. Θα πρέπει σ' αυτή την κατεύθυνση και το κίνημα των υγειονομικών και γενικότερα γιατροί, νοσηλευτές να αγωνιστούν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους ανασφάλιστους, την εργατική τάξη, τους επαγγελματίες που δεν έχουν να πληρώνουν για το μαγαζί τους, την ασφάλισή τους, τους φτωχούς αγρότες, σε μια Λαϊκή Συμμαχία. Να παλέψουν όλοι μαζί, να μπορέσει επιτέλους να ανοίξει αυτός ο δρόμος για ένα ενιαίο σύστημα Υγείας, δωρεάν, κρατικό.

Ειδικά σήμερα, με αυτά τα σχέδια που εξυφαίνονται από την κυβέρνηση, χρειάζεται να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να μην κλείσει κανένα Κέντρο Υγείας, αντίθετα να δημιουργηθούν κι άλλα σε κάθε δήμο, περιφερειακά ιατρεία κοντά στους τόπους δουλειάς, εκεί που ζει, που μορφώνεται, που εργάζεται ο λαός μας και βεβαίως με προσωπικό, υποδομές, να στελεχωθεί με γιατρούς και με υγειονομικό προσωπικό πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε 24ωρη βάση, να λύνει προβλήματα πρόληψης. Και όλα αυτά να συνδέονται σε ένα ενιαίο σύστημα Υγείας με τα γενικά νοσοκομεία, με τα ειδικά δημόσια νοσοκομεία και με το ΕΚΑΒ».

Ο Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας, σημείωσε μεταξύ άλλων: «Μέσα από τη συζήτηση με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ αποτυπώσαμε τα προβλήματα που προκύπτουν μέσα από μια βίαιη χρονικά διαδικασία για τη μετακίνηση γιατρών από τα Κέντρα του ΕΟΠΥΥ. Του διατυπώσαμε την αντίθεσή μας με τον τρόπο που γίνεται και την επικινδυνότητα που έχει για το ζήτημα της Δημόσιας Υγείας».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org