Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΑΝΙΑ
Συγκροτήθηκε επιτροπή της Δημοκρατικής Συσπείρωσης

Διευρύνονται οι αντιδράσεις κατά του τρομονόμου

Επιτροπή για το συντονισμό και την προώθηση των δραστηριοτήτων της «Δημοκρατικής Συσπείρωσης για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» συγκροτήθηκε στα Χανιά. Την ερχόμενη Τρίτη, 15 του Μάη, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «(Τρομο)Νόμος για το οργανωμένο έγκλημα: δικαιώματα και λαϊκές ελευθερίες σε κίνδυνο». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8.30 το βράδυ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

Η επιτροπή συστάθηκε σε συγκέντρωση που έγινε την περασμένη Τετάρτη στην αίθουσα της ΕΛΜΕ των Χανίων. Εγινε παρουσίαση της διακήρυξης της Δημοκρατικής Συσπείρωσης και αναπτύχθηκε πλούσια συζήτηση γύρω από τους βασικούς της στόχους που είναι: Η πάλη κατά του τρομονόμου, κατά της ανατροπής της Κοινωνικής Ασφάλισης, της καταστολής των διαδηλώσεων, της τρομοκρατίας που ασκείται σε βάρος των εργαζομένων στους εργασιακούς χώρους, της φαλκίδευσης του δικαιώματος στην πληροφόρηση, των προβλημάτων των μεταναστών που βρίσκονται στον τόπο μας. Συζητήθηκε ακόμη το πρόβλημα με τους λεγόμενους ειδικούς φρουρούς (της υπαίθρου), η κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και άλλα σχετικά θέματα.

Την επιτροπή αποτελούν οι:

Γιώργος Αβδέλλας, καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Μανώλης Ανδρουλάκης, αγρότης, μέλος της Παγχανιώτικης Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Βαγγέλης Βολουδάκης, αντιστασιακός, εκπρόσωπος ΠΕΑΕΑ, Νάσος Γαλής, γιατρός, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης, Ιμπραχήμ Καχτάν, μετανάστης, εκπρόσωπος του συνδικάτου οικοδόμων, Γιάννης Καραμπάτσος, φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιώργος Κατερινάκης, δάσκαλος, δημοτικός σύμβουλος δήμου Μηθύμνης, Μιχάλης Κελάκης, λογιστής, Μάρθα Κοτσώνα, δικηγόρος, Γιώργος Κουκουτσάκης, δικηγόρος, Γιάννης Μαυρακάκης, δικηγόρος, Μανώλης Μπαδογιάννης, λογιστής, Βασίλης Παπαδάκης, μεταπτυχιακός φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Νίκος Πασαδάκης, χημικός μηχανικός Πολυτεχνείου Κρήτης, Χαράλαμπος Πετράκης, μηχανικός αυτοκινήτων, Τάσος Πουλιέζος, καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Χαράλαμπος Πετράκης, δικηγόρος, Νίκος Τζάρας, δικηγόρος, Δημήτρης Φουράκης-Μαγονέζος, δικηγόρος και Μιχάλης Φραγκομιχελάκης, επίκουρος καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αντίθετοι και οι δικηγόροι της Κορίνθου

Με απόφασή του το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου της Κορίνθου, αντιτίθεται στην ψήφιση του τρομονόμου. Επισημαίνει δε, ότι το υπάρχον νομικό καθεστώς είναι ικανό και επαρκές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και δεν υπάρχει έλλειμμα νόμων για την ουσιαστική δίωξη, πάταξη και τιμωρία των τρομοκρατών και των επικίνδυνων κακοποιών. Υπογραμμίζει ότι η προσοχή της Πολιτείας πρέπει να επικεντρωθεί στον εκσυγχρονισμό των μέσων καταπολέμησης του οργανωμένου εγκλήματος, στη βελτίωση της ικανότητας των διωκτικών αρχών, στην τοποθέτηση αξιών στελεχών στις αρμόδιες υπηρεσίες και στη χρήση σύγχρονης τεχνολογίας.

Καταδικάζουν τα συνδικάτα του Πειραιά

Με ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή εργατικών και συνταξιουχικών σωματείων Πειραιά (ΠΑΜΕ), καταδικάζει την κατάθεση του τρομονόμου από την κυβέρνηση και καλεί όλους τους εργαζόμενους με αποφασιστικότητα να αντιπαλέψουν την ψήφιση και εφαρμογή του. Συγκεκριμένα τονίζει ότι μοναδικός στόχος των αντιδραστικών-τρομοκρατικών αλλαγών που η κυβέρνηση με εντολή των ΗΠΑ και της άρχουσας τάξης προωθεί, είναι το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα. «Στρέφεται ενάντια στις καταχτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων, με στόχο να αντιμετωπίσει τους αγώνες τους για να προωθήσει την αντεργατική αντιλαϊκή πολιτική» προσθέτει. «Είναι χαρακτηριστικό ότι κατατίθεται σε μια χρονική περίοδο ανάπτυξης της πάλης των εργαζομένων για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης και των εργασιακών τους δικαιωμάτων, ενώ ταυτόχρονα επεξεργάζονται και τον νόμο για την απαγόρευση των διαδηλώσεων». Αλλωστε πρόγευση του τι θα ακολουθήσει αποτελούν οι καθοδηγούμενες από την κυβέρνηση και την άρχουσα τάξη διώξεις με χαλκευμένες κατηγορίες ενάντια σε συνδικαλιστικά στελέχη στους ναυτεργάτες αλλά και αλλού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εκδηλώσεις για την Παιδεία (2007-03-22 00:00:00.0)
Φουντώνουν οι αντιδράσεις (2001-06-13 00:00:00.0)
Δράση ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ το τρομο-νομοσχέδιο (2001-05-04 00:00:00.0)
Με «λίφτινγκ» προσπαθεί να περάσει το τρομονομοθέτημα ο Μ. Σταθόπουλος (2001-04-24 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι αντιδράσεις (2001-03-27 00:00:00.0)
Σοβαρότατες αντιδράσεις από την επιστημονική κοινότητα (2000-12-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ