Σάββατο 5 Μάη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τρελές... «λύσεις»

Γρηγοριάδης Κώστας

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να δέχονται οι διάφορες ΔΟΥ δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος χωρίς τη βεβαίωση αποδοχών του ΙΚΑ που καθυστέρησαν - αδικαιολόγητα με ευθύνη τους - να φτάσουν έγκαιρα στους αποδέκτες τους, βάζει σε ακόμα μεγαλύτερες σκοτούρες δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους. Αντί να παρατείνουν 15 μέρες το χρόνο υποβολής παρόμοιων δηλώσεων, κρατούν αμετακίνητες τις προθεσμίες αυτές, υποχρεώνοντας υπερήλικα άτομα να συμπληρώσουν τις δηλώσεις τους από τα όποια στοιχεία έχουν ή δεν έχουν στη διάθεσή τους και ταυτόχρονα να συμπληρώσουν... υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είχαν λάβει ακόμα τη βεβαίωση του ΙΚΑ.

Αυτές οι επιπόλαιες ρυθμίσεις, απόλυτα γραφειοκρατικές, οδηγούν σε πρόσθετες ταλαιπωρίες τους απομάχους της δουλιάς και ταυτόχρονα υπάρχει κίνδυνος από πιθανά λάθη να χαρακτηριστούν οι δηλώσεις τους... ανειλικρινείς! Εμπνευστής αυτών των «φωτισμένων λύσεων» είναι ο υφυπουργός Οικονομικών Απ. Φωτιάδης, του οποίου το όνομα έμαθαν οι φορολογούμενοι από μια ολόκληρη σελίδα της φορολογικής δήλωσης που διατέθηκε - δαπάνες δημοσίου - για να προβληθεί το όνομα του υφυπουργού. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη σχετική επιστολή του προς «τους πολίτες» ο κ. υφυπουργός βεβαιώνει ότι το «υπουργείο εντείνει συνεχώς τις προσπάθειές του για την παροχή υπηρεσιών ποιότητας προς τους πολίτες».

Κάποιος επιτέλους, σ' αυτό το υπουργείο των βασάνων, οφείλει να δώσει τη λύση με παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των συνταξιούχων του ΙΚΑ τουλάχιστον κατά 15 μέρες...


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ