Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΙΛΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
Προσκλητήριο στα μονοπώλια με διαφήμιση των αντεργατικών ανατροπών

Στο επίκεντρο του επιχειρηματικού φόρουμ η ενεργειακή συνεργασία των μονοπωλίων των δύο χωρών

Eurokinissi

Στο επίκεντρο του επιχειρηματικού φόρουμ η ενεργειακή συνεργασία των μονοπωλίων των δύο χωρών
Τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, τους χαμηλούς μισθούς και το πλήθος των φιλομονοπωλιακών νόμων που έχει προωθήσει η κυβέρνηση διαφήμισε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, μιλώντας προχτές στο Ελληνο-ισραηλινό επιχειρηματικό φόρουμ, απευθύνοντας ταυτόχρονα προσκλητήριο στους ισραηλινούς επιχειρηματικούς ομίλους να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα κατατάσσεται ήδη στην πρώτη θέση μεταξύ όλων των χωρών του ΟΟΣΑ όσον αφορά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων με προσανατολισμό την ανάπτυξη», ανέφερε ο πρωθυπουργός στο ακροατήριο από επιχειρηματίες από την Ελλάδα και το Ισραήλ, παρουσιάζοντας το πλήθος των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που έχουν επιβληθεί στη χώρα με στόχο την περαιτέρω μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης. Επίσης, πρόβαλε τα κίνητρα που προσφέρει στους επιχειρηματίες ο νέος επενδυτικός νόμος με τη χορήγηση φοροαπαλλαγών και οικονομικών ενισχύσεων.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «στρατηγική σχέση μακράς πνοής που οικοδομούν τα τελευταία χρόνια Ελλάδα και Ισραήλ», και ισχυρίστηκε ότι «αποτελούν πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή». Ειδική αναφορά στην ομιλία του έκανε στις μεγάλες ενεργειακές πηγές που υπάρχουν στις δύο χώρες, που όπως είπε μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για «κοινή εκμετάλλευση στην παραγωγή και στη διακίνησή τους». Ουσιαστικά προανήγγειλε την παράδοση του ενεργειακού πλούτου της Ελλάδας σε επιχειρηματικούς ομίλους των δύο χωρών και σε μεγάλα μονοπώλια του κλάδου.

Με στόχο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ελληνικής πλουτοκρατίας, ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης του ενεργειακού τριγώνου Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ για την εκμετάλλευση των «τεράστιων ενεργειακών πόρων στη θάλασσά τους στην Ανατολική Μεσόγειο». Στο φόντο των σχεδίων για την κατασκευή αγωγού φυσικού αερίου που θα συνδέει τα κοιτάσματα της Κύπρου και του Ισραήλ με την Ελλάδα και από εκεί με την ΕΕ, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε «νέα κίνητρα για μακροπρόθεσμη συνεργασία στη μεταφορά των ενεργειακών πόρων».

Από την πλευρά του, υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ, Σ. Σαλόμ, μιλώντας στην εκδήλωση υποστήριξε ότι στόχος του Ισραήλ είναι ο «αγωγός να περάσει μέσα από την Ελλάδα στην Ιταλία και από εκεί στην Ευρώπη», υποστηρίζοντας ότι δεν θέλει να «περάσει μέσω της Τουρκίας».

Ο πρωθυπουργός, επίσης, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα διασφαλίσει τους όρους για να ενισχυθούν οι συνεργασίες «μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών» στους τομείς του φαρμάκου, της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, των τηλεπικοινωνιών, της γεωργίας, του τουρισμού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ