Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ - ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΡΤ
Αναβλήθηκε η συζήτηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου

ΚΚΕ: Να καταργηθεί η ΠΝΠ και ο σχετικός νόμος

Αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για χτες συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε τον περασμένη Ιούνη και έδινε τη δυνατότητα στην εκάστοτε κυβέρνηση να καταργεί ή να συγχωνεύει δημόσιους οργανισμούς με υπουργικές αποφάσεις.

Πάνω στη συγκεκριμένη Πράξη, η οποία υπογραφόταν μόνο από τη ΝΔ, στηρίχθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με βάση την οποία έκλεισε σε μια νύχτα η ΕΡΤ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή στην προγραμματισμένη για χτες συζήτηση στην επιτροπή έγινε μετά από αίτημα του ΠΑΣΟΚ, έτσι ώστε να μην υποχρεωθεί να καταψηφίσει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, την κατάργηση της οποίας είχε ζητήσει υποκριτικά με πρόταση νόμου που κατέθεσε τον Ιούνη.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα προβλεπόμενα, καταληκτική ημερομηνία για την κύρωση της Πράξης από τη Βουλή είναι η 18η Οκτώβρη 2013. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η μη κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δεν επηρεάζει το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και ότι τα όποια θέματα αφορούν στην ΕΡΤ θα ρυθμιστούν με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα. Ανέφεραν επίσης ότι για το μέλλον οργανισμών του Δημοσίου που θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν (η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου προέβλεπε ότι θα γίνεται με απλή υπουργική απόφαση) θα ασχοληθεί η Βουλή με νομοθετική διάταξη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχόλιό του σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ΕΡΤ το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει: «Πάγια και αμετακίνητη θέση του ΚΚΕ είναι τόσο η κατάργηση της αντιδραστικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση την οποία έκλεισε η ΕΡΤ και απολύθηκαν οι εργαζόμενοί της, όσο και η κατάργηση του σχετικού νόμου για την ΕΡΤ που ακολούθησε. Η ΠΝΠ πρέπει να έρθει άμεσα για συζήτηση στη Βουλή, όπως προβλέπεται, και να πάρει συγκεκριμένη θέση το κάθε κόμμα.

Το ΚΚΕ έχει καταθέσει επανειλημμένα τροπολογίες για την ακύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και τα συναφή ζητήματα».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ