Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 9 Οχτώβρη 2013 - αριθ. φύλλου: 11670

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το προσχέδιο του προϋπολογισμού αποτυπώνει την κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης

ΣΕΛ.  9
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Να καταργηθούν οι φόροι σε πετρέλαιο θέρμανσης και φυσικό αέριο

ΣΕΛ.  2

ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ για τα κέρδη του κεφαλαίου
  • Οι συμφωνίες ενεργειακής συνεργασίας, με στόχο τη δημιουργία ενεργειακού τόξου Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, σημαίνουν συμμετοχή στους οξύτατους ανταγωνισμούς για τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς, θέτοντας ταυτόχρονα σε κίνδυνο και τα κυριαρχικά δικαιώματα.
  • Να σταματήσει τώρα η στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το κράτος του Ισραήλ που εμπλέκει τη χώρα και τον ελληνικό λαό σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε βάρος άλλων λαών και χωρών της περιοχής.
  • Ο ελληνικός λαός και οι λαοί της περιοχής δεν πρέπει να στρατευτούν γύρω από τους στόχους των αστικών τους τάξεων.
  • Μονόδρομος και προϋπόθεση για φιλολαϊκή ανάπτυξη και συνεργασία αμοιβαίου οφέλους μεταξύ των χωρών είναι οι λαοί να γίνουν κυρίαρχοι του ορυκτού πλούτου, να βαδίσουν το δικό τους δρόμο, το δρόμο της εργατικής-λαϊκής εξουσίας, ενάντια στα μονοπώλια και τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες.

ΣΕΛ.  3

Νέες αποφάσεις και δράση για την απεργία στις 23 Οκτώβρη

Με νέες αποφάσεις Εργατικών Κέντρων και Σωματείων ενισχύεται το κάλεσμα που έχει απευθύνει το ΠΑΜΕ στις οργανώσεις της εργατικής τάξης για την κήρυξη 24ωρης Γενικής Απεργίας στις 23 Οκτώβρη και εντατική προετοιμασία με οργάνωση Γενικών Συνελεύσεων Σωματείων.


ΣΕΛ.  11

Να μην περάσει ο φόβος

Είναι καθαρό ότι επενδύουν στον εκφοβισμό. Οχι, τα αστικά ΜΜΕ δεν ενδιαφέρονται για την αποκάλυψη της εγκληματικής δράσης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, όσο και αν έρχονται στην επιφάνεια τέτοιες πλευρές. Οι δήθεν αποκαλύψεις που γίνονται είναι στην πλειοψηφία τους γεγονότα και πράγματα γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, τα οποία οι ίδιοι επιμελώς συγκάλυψαν. Δεν ενδιαφέρονται κυρίως να φωτίσουν τον πραγματικό της χαρακτήρα, ως μπράβου του κεφαλαίου, τους αληθινούς βαθιούς δεσμούς της με το αστικό κράτος και το κεφάλαιο. Οι αναλυτικές περιγραφές για τις εκπαιδεύσεις δολοφόνων, για τα όπλα, τη μαφιόζικη λειτουργία της αλλού αποσκοπούν: Να δημιουργήσουν δέος, ατμόσφαιρα φόβου, τρομοκρατίας... Στόχος τους, να παραλύσουν και να αδρανοποιήσουν τους εργαζόμενους, να περάσουν τη λογική «κάτσε στα αυγά σου». Να βάλουν τελικά εμπόδια στη συμμετοχή στο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Μέσα σε αυτό το κλίμα επιδιώκουν να προωθήσουν μαζικά τη γραμμή της «σταθερότητας», της «ομαλότητας», της «κοινωνικής συνοχής». Το δίλημμα είναι σαφές και τρομοκρατικό: ή θα αποδεχθείς τη νομιμότητα που περιφρουρεί την αντιλαϊκή βάρβαρη επίθεση στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, τα δίκια των εργοδοτών ή θα βρεθείς αντιμέτωπος με το δολοφονικό μαχαίρι του χρυσαυγίτη. Οι εγκληματικές δολοφονικές ενέργειες των ναζί πρέπει να τιμωρηθούν, είναι απαίτηση του εργατικού κινήματος. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα πρέπει να εγκλωβιστούν σε αυτό το ψευτοδίλημμα. Πρέπει να το απορρίψουν ως έχει. Να απορρίψουν επίσης τις αυταπάτες ότι μια άλλη κυβέρνηση μπορεί να κάνει φιλολαϊκή τη νομιμότητα που περιφρουρεί τα κέρδη του κεφαλαίου. Να συνειδητοποιήσουν οι εργαζόμενοι ότι έχουν τη δύναμη, με την οργάνωσή τους, να απαντήσουν σε κάθε προσπάθεια τρομοκρατίας και εκβιασμού. Καλή ευκαιρία είναι η απεργία στις 23 Οκτώβρη. Ο φόβος δεν πρέπει να περάσει!



Για τις εξελίξεις γύρω από τη Χρυσή Αυγή

ΣΕΛ.  6
Κρατική τρομοκρατία σε μαθητές

ΣΕΛ.  15
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Απέκλεισαν τις ταξικές δυνάμεις από το προεδρείο της ΠΟΕΜ

ΣΕΛ.  13
ΤΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παιδιά του συστήματος οι διεφθαρμένοι συνδικαλιστές

Η σύλληψη του κυβερνητικού συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ και προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο «Σωτηρία» για εξαγορά, δεν ξαφνιάζει κανέναν. Είναι γνωστός ο ρόλος του σάπιου και διεφθαρμένου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και η σύνδεσή του με την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας.


ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΠΙΤΣΟΣ»
Απέλυσε εργαζόμενο που ζήτησε καταδίκη της Χρυσής Αυγής

ΣΕΛ.  11
ΓΙΟΥΡΟΣΤΑΤ
Φτωχοί το 31% των Ελλήνων το 2011

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ