Πέμπτη 10 Οχτώβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Τετραμερή και λύση μέχρι το Μάρτη θέλει η Αγκυρα

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση. Εάν επιδειχθεί ισχυρή πολιτική βούληση, μπορεί να εμφανιστεί η δυνατότητα ειρήνης στην Κύπρο, που είναι επιθυμητή εδώ και μεγάλο διάστημα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, ο οποίος ανακοίνωσε και επικείμενη επίσκεψή του στην κατεχόμενη Κύπρο, πριν τη σχεδιαζόμενη συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Ερογλου, στις 4 Νοέμβρη.

Ο Α. Νταβούτογλου, στο πλαίσιο των πυρετωδών διεργασιών και εντατικών μεθοδεύσεων που προωθούνται στο Κυπριακό, είχε χτες συνάντηση με τον αποκαλούμενο «πρωθυπουργό» του ψευδοκράτους, Οζντίλ Ναμπί στην Αγκυρα και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συμφωνία του με τον υπουργό Εξωτερικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, για τις επισκέψεις των απεσταλμένων των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων διαπραγματευτών στην Αθήνα και την Αγκυρα. Σύμφωνα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών «αυτό εξασφαλίζει ένα ψυχολογικό πλεονέκτημα», προσθέτοντας ότι «ευχής έργο είναι να συνομιλήσουμε οι τέσσερις πλευρές».

Ο Ο. Ναμπί, από την πλευρά του, επανέλαβε τη θέση του κατοχικού καθεστώτος για χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των συνομιλιών, μέχρι το Μάρτη του 2014 και τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο νησί.

Αύριο θα βρίσκεται στην Αθήνα και ο Ν. Αναστασιάδης, ο οποίος θα συναντηθεί με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κάρολο Παπούλια, με επίκεντρο των συνομιλιών τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τα ενεργειακά θέματα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη Νταβούτογλου στα Κατεχόμενα(17/9/2014)
Επιταχύνεται η διευθέτηση με βάση το διχοτομικό σχέδιο(13/3/2014)
Σχέσεις συνεργασίας και ανταγωνισμού μεταξύ των δύο αστικών τάξεων(14/12/2013)
Στην Αθήνα ο Νταβούτογλου(13/12/2013)
Φτιάχνουν κλίμα και μηχανισμούς για τις επικείμενες διευθετήσεις(9/4/2010)
Επιμένει «σκληρά» η Τουρκία(6/5/2009)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org