Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Την Παιδεία που τους αξίζει διεκδικούν οι μαθητές

Από τη χτεσινή κινητοποίηση των μαθητών
Από τη χτεσινή κινητοποίηση των μαθητών
Το δικό τους «παρών» στις κινητοποιήσεις έδωσαν χτες μαθητές στο κέντρο της Αθήνας οι οποίοι δήλωσαν ότι θα συνεχίσουν με νέες πρωτοβουλίες. Μαθητές από 34 σχολεία του Λεκανοπεδίου συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά και έκαναν πορεία προς τη Βουλή. Στα πανό και στα συνθήματά τους αποτύπωναν την πραγματικότητα που ζουν, την αγωνία για το μέλλον που τους ετοιμάζουν και τις πραγματικές τους ανάγκες, καταδίκασαν το νέο λύκειο της ημιμάθειας και της μαθητείας: «Σκλάβοι δε θα γίνουμε για 9 ευρώ», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά», όχι στο νέο νόμο, στο νέο σχολείο.

Μετά την κινητοποίηση, οι μαθητές από τα παραπάνω σχολεία συζήτησαν για το συντονισμό της δράσης τους στην πρώτη συνάντηση του Συντονιστικού Αγώνα. Αποφάσισαν να απευθύνουν πλατύ κάλεσμα και στους υπόλοιπους συμμαθητές τους κανένας να μην μπει στην τάξη με απεργοσπάστες καθηγητές, να διοργανωθούν συναυλίες - συζητήσεις για ενημέρωση γύρω από τις ανάγκες των μαθητών και τα νέα μέτρα για το λύκειο, να συγκροτηθούν τοπικά συντονιστικά, να γίνουν γενικές συνελεύσεις στα σχολεία τη Δευτέρα για κλιμάκωση.

Οι μαθητές τόσο στη διάρκεια της πορείας τους όσο και στη σύσκεψη καταδίκασαν το φασιστικό δολοφονικό χτύπημα και κάλεσαν να απομονωθούν οι φασίστες, απαίτησαν «Εξω οι φασίστες από τα σχολεία».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ