Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις

Από την πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

MotionTeam

Από την πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης
Μεγάλη συγκέντρωση καταδίκης της δράσης της Χρυσής Αυγής διοργάνωσαν χτες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, επιτροπές αγώνα του ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν με αποφάσεις τους και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Παιδαγωγικού Δημοτικής Εκπαίδευσης, Γερμανικού, Γαλλικού, Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής, Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Κώστας Ηλιού, στέλεχος της Γραμματείας Μετάλλου Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Ακολούθησε μαχητική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης, με το κεντρικό πανό στην κεφαλή της πορείας να καταγγέλλει: «Χρυσαυγίτες, τσιράκια των αφεντικών, δολοφόνοι εργατών». Στη διάρκεια της πορείας, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει το δρόμο προς τον Βαρδάρη, εκατοντάδες μέτρα μακριά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Κινητοποίηση έγινε ακόμα στη Νάουσα και στη Λέσβο, με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου. Μαζικές εξορμήσεις έγιναν σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι αντιδράσεις συνεχίζονται σήμερα με εργατικές συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις, και συγκεκριμένα σε: Λευκάδα (7.30 μ.μ. Αϊ - Μηνάς), Πρέβεζα (7 μ.μ., Θεοφάνειο), Κοζάνη (7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Γρεβενά (7.30 μ.μ., πλατεία Λαχαναγοράς), Καστοριά (7.30 μ.μ., Δημαρχείο), Πτολεμαΐδα (7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία), Φλώρινα (7 μ.μ., κεντρική πλατεία).

  • Μαζική πικετοφορία πραγματοποίησε χτες βράδυ η ΚΟ Ηρακλείου Κρήτης του ΚΚΕ και κάλεσε το λαό να καταδικάσει τη φασιστική Χρυσή Αυγή και την εγκληματική της δράση.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ