Τρίτη 9 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΒΡΙΘΕΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ: «Οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 105.000, οι αποχωρήσεις σε 90.659 (...) οι 67.252 από απολύσεις ή λήξεις συμβάσεων (...) Ο μεγαλύτερος αριθμός προσλήψεων εμφανίζεται στις περιοχές του Ιονίου και του Νότιου Αιγαίου (...) Αφορούν καταλύματα, επιχειρήσεις εστίασης, λιανικού εμπορίου...» (στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΖΗΣΕ ΤΟ ΡΙΣΚΟ ΣΟΥ: «Διακοπές με ρίσκο οι φετινές για τους τουρίστες σε Χαλκιδική, Πιερία και Θεσσαλονίκη όπου δημόσια Κέντρα Υγείας και περιφερειακά ιατρεία υπολειτουργούν, χωρίς ειδικευμένους γιατρούς, με ελάχιστο προσωπικό, δίχως υλικά, με χαλασμένα μηχανήματα κι αναρίθμητες άλλες ελλείψεις...» (στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ).

ΑΝΤΟΧΗ: «Τέσσερις στους δέκα έχουν μειώσει τις δαπάνες στη διατροφή. Μεσοσταθμικά η συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα έχει αυξηθεί στο 30%» (στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΠΡΩΤΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ: «Την άρση της αναστολής των πλειστηριασμών α' κατοικίας από το τέλος του 2013 (...) προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση ζητεί η τρόικα από την κυβέρνηση (...) μέρος του προσχεδίου του νέου Μνημονίου (MoU)» (η παρουσίαση στα ΝΕΑ).

ΠΟΙΑ ΤΑΞΗ; «Δημιουργείται η εντύπωση ότι οι κοινωνίες είναι έτοιμες να πάρουν φωτιά και μια σπίθα είναι αρκετή να προκαλέσει γενικευμένη αναταραχή (...) Η αλήθεια είναι ότι η μεσαία τάξη που υψώθηκε παντού στον κόσμο στα χρόνια της παγκοσμιοποίησης δεν είναι διατεθειμένη να χάσει όσα κέρδισε» (στο ΒΗΜΑ).

ΕΙΔΕΣ Ο ΜΑΡΞ; «Το σύστημα διαμορφώνεται "παράλογα": οι νέοι μας μένουν άνεργοι ή μεταναστεύουν στο εξωτερικό και οι μετανάστες έρχονται στα χωράφια για να παράγουν ανταγωνιστικά τα χαμηλής προστιθέμενης αξίας αγροτικά προϊόντα (...) Είναι η προσαρμογή της αγοράς εργασίας στο παραγωγικό μοντέλο που είχαμε χτίσει (...) Οσο προσπαθούμε να συντηρήσουμε το παλιό μοντέλο τόσο αυτό θα προσαρμόζεται στα παραγωγικά κυβικά του. Αν δεν απελευθερώσουμε τους νέους ανθρώπους, ώστε να δοκιμάσουν νέα πράγματα θα έχουμε Μανωλάδες στο εσωτερικό και μεγάλες κοινότητες Ελλήνων στο εξωτερικό. "Είναι η οικονομία, ανόητε", που πρώτος είπε (κι όχι μ' αυτές τις λέξεις) ο Μαρξ» (ο Π. Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ