Σελ. /24
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 10 Ιούλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11594

ΜΕΙΩΜΕΝΕΣ ΤΟ 2014 ΚΑΤΑ 17% ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ 2013
Οικονομικός στραγγαλισμός των δημόσιων νοσοκομείων με κυβερνητική απόφαση

ΣΕΛ.  13

ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΑ εργασιακών δικαιωμάτων

Στο απόσπασμα ο κατώτατος μισθός, οι παροχές Υγείας. Συνεχείς απολύσεις στο Δημόσιο και φοροληστεία στο λαό.

  • Ενιαία οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα να δώσουν αποφασιστική απάντηση σε κυβέρνηση - ΕΕ - μεγαλοεπιχειρηματίες.
  • Να βουλιάξουν δρόμοι και πλατείες στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ αύριο, Πέμπτη 11 Ιούλη, σε όλη τη χώρα. Αττική 8 μ.μ. στο Σύνταγμα. Θεσσαλονίκη 7.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.
  • Τα συνδικάτα να αποφασίσουν και να οργανώσουν την απεργία απόρριψης του πολυνομοσχεδίου που εξαθλιώνει το λαό, στους κλάδους και στους τόπους δουλειάς.

ΣΕΛ.  6  -  7

ΝΕΛ
Με δικαστική βούλα απλήρωτοι οι ναυτεργάτες

Το Τριμελές Εφετείο Β. Αιγαίου έκανε δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής που κατέθεσε η «Ναυτιλιακή Εταιρεία Λέσβου» και αξιώνει μέχρι και τις 17 Ιούλη, οπότε και θα γίνει η δίκη για την υπαγωγή της στο άρθρο 106 β' του Ν. 3588/2007 (τμήμα του πτωχευτικού κώδικα), να μην εκτελεστούν οφειλές της σε πιστωτές, συμπεριλαμβανομένων και των εργαζομένων για δεδουλευμένους μισθούς!


ΣΕΛ.  12

ΚΚΕ
Ο λαός πληρώνει τα δάνεια του κεφαλαίου

Η δόση που αποφασίστηκε, όπως και οι προηγούμενες, θα κατευθυνθεί στις τσέπες των επιχειρηματικών ομίλων, βιομηχάνων, εφοπλιστών και τραπεζιτών και για την κάλυψη των χρεών και των ελλειμμάτων, που δεν προκάλεσε ο λαός, αλλά ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η κρίση του. Ο λαός και οι εργαζόμενοι θα κληθούν να ξαναπληρώσουν πανάκριβα τα δάνεια για το κεφάλαιο, με απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, νέα φοροεπιδρομή στο εισόδημά τους, νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην Υγεία και την Πρόνοια. Για το λαό υπάρχει μόνο ένας δρόμος: Καμία υποταγή στα μέτρα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ. Καμία δέσμευση από τις αντιλαϊκές δανειακές συμβάσεις, που ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα αποδέχονται και υπόσχονται να τις επαναδιαπραγματευτούν στο πλαίσιο της ΕΕ, οδηγώντας σε νέα μνημόνια. Χρειάζεται κατάργηση μνημονίων και δανειακών συμβάσεων, αποδέσμευση από την ΕΕ. Στην Ελλάδα υπάρχουν παραγωγικές δυνατότητες και πλούτος που αν ο λαός αποφασίσει να πάρει στα δικά του χέρια, κοινωνικοποιώντας τους επιχειρηματικούς ομίλους, μπορούν να ικανοποιήσουν σε μεγάλο βαθμό τις λαϊκές ανάγκες.



ΙΟΒΕ
Βάθεμα της κρίσης άνοδος της ανεργίας

ΣΕΛ.  16
ΚΝΕ
Εκδήλωση την Παρασκευή για την ανεργία

ΣΕΛ.  11
ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Δεμένη με τις αναδιαρθρώσεις

ΣΕΛ.  11
ΚΕΡΚΥΡΑ
Απεργούν σήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

ΣΕΛ.  12
ΚΚΕ
Να σταματήσει κάθε διαδικασία κατάσχεσης σπιτιών

ΣΕΛ.  16
ΚΚΕ
Μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας των αθλητών

ΣΕΛ.  21
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Η πορεία της λαϊκής πάλης θα εξαρτηθεί απ' τη δύναμη του ΚΚΕ

Αποσπάσματα από την ομιλία του μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής της ΚΟ Αττικής σε συγκέντρωση της ΚΟ Τηλεπικοινωνιών, χτες βράδυ, για την καπιταλιστική κρίση, τις πολιτικές εξελίξεις και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ.


ΣΕΛ.  8  -  9
ΑΙΓΥΠΤΟΣ
Εξαιρετικά τεταμένη η κατάσταση

ΣΕΛ.  15

Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ