Τρίτη 9 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ
Υπέρμαχος του ευρωμονόδρομου

Η υποταγή των λαών στο μονόδρομο της ΕΕ και η διασφάλιση των όρων για την ενίσχυση και τη διάνοιξη νέων πεδίων δράσης για τους επιχειρηματικούς ομίλους Ελλάδας και Πολωνίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον Πολωνό ομόλογό του Μπρόνισλαβ Κομορόφσκι, χτες στη Βαρσοβία.

Στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Κ. Παπούλιας που πραγματοποιεί διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Πολωνία, επιδίωξε να εξωραΐσει το βάρβαρο πρόσωπο της ΕΕ και των πολιτικών του ευρωμονόδρομου, υποστηρίζοντας ότι την περίοδο της οικονομικής κρίσης «αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην αλληλεγγύη μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πρόεδρος της Πολωνίας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «ένας από τους τρόπους εξόδου από την κρίση, αποτελεί η σύσφιξη των αμοιβαίων σχέσεων».

Στο πλαίσιο της επίσκεψη του Κ. Παπούλια, πραγματοποιήθηκε ελληνο-πολωνικό επιχειρηματικό φόρουμ, με τη συμμετοχή εκπροσώπων επιχειρηματικών ομίλων των δύο χωρών, στο οποίο συμμετείχαν και χαιρέτισαν η υπουργός Τουρισμού Ολ. Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης. Στο περιθώριο της συνάντησης υπήρξαν συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Πολωνών επιχειρηματιών, προκειμένου να υπογραφούν συμφωνίες και επενδυτικές συμπράξεις. Η Ολ. Κεφαλογιάννη είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους επιχειρήσεων, ενώ ο Κ. Χατζηδάκης στην ομιλία του αναφέρθηκε στις «ευκαιρίες συνεργασίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ