Τρίτη 9 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Παραλήρημα εναντίον των λαϊκών αγώνων

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την επιβολή των φιλομονοπωλιακών αναδιαρθρώσεων

Την πυγμή της κυβέρνησης να επιβάλει διά πυρός και σιδήρου τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις και το ταξικό μένος του απέναντι στους λαϊκούς αγώνες και σε οποιονδήποτε αντιστέκεται στην εφαρμογή των φιλομονοπωλιακών μέτρων, πρόβαλε ο πρωθυπουργός Αν. Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός επανέφερε το σύνθημα περί «νέας Ελλάδας», σε μια προσπάθεια να ντύσει με «εύηχο» περιτύλιγμα τη συνέχιση και κλιμάκωση της βάρβαρης επέλασης που οδήγησε τα λαϊκά στρώματα στη χρεοκοπία.

Ο Αντ. Σαμαράς δεσμεύτηκε για την εφαρμογή μέχρι κεραίας των ευρωενωσιακών μέτρων και των πολιτικών ανατροπής των εργασιακών δικαιωμάτων που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για να ξεπεράσει την κρίση. «Ολοι μιλούσαν για μεταρρυθμίσεις, αλλά κανείς δεν τολμούσε να "σπάσει αυγά". Εμείς τολμήσαμε! Και η κοινωνία ξέρει τώρα πως όταν λέμε εμείς στη ΝΔ "μεταρρυθμίσεις" το εννοούμε», ανέφερε ο Αν. Σαμαράς προαναγγέλλοντας την επιβολή της νέας φουρνιάς αντιδραστικών μέτρων που ετοιμάζεται να νομοθετήσει η κυβέρνηση με το νέο πολυνομοσχέδιο - σκούπα.

Επιτέθηκε και συκοφάντησε όσους αντιστέκονται στην εφαρμογή των βάρβαρων μέτρων. «Αντίπαλοί μας είναι όσοι κλείνουν επιχειρήσεις, καταλαμβάνουν εργοστάσια και ύστερα κλαίνε για την ανεργία». Ο πρωθυπουργός αντιστρέφοντας την πραγματικότητα επιχείρησε να χρεώσει στους εργαζομένους το κλείσιμο των εργοστασίων από τους καπιταλιστές σε μια προσπάθεια, αφ' ενός, να ποινικοποιήσει τους εργατικούς αγώνες και, αφ' ετέρου να κρύψει, ότι την ανεργία τη γεννά ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης.

Στο ίδιο μήκος κύματος και επιδιώκοντας να εμφανίσει σαν μονόδρομο την επιβολή των διαρθρωτικών ανατροπών και των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων για τη διασφάλιση της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, ανέφερε: «Είμαστε σε σύγκρουση με εκείνους που δε θέλουν να αλλάξει τίποτα. (...) Αντίπαλοι μας είναι εκείνοι που λένε όχι στις επενδύσεις». Εφτασε μάλιστα στο σημείο, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις λαϊκές αντιδράσεις από τα επερχόμενα μέτρα και να καλλιεργήσει στο λαό αισθήματα ενοχής, εκβιάζοντας έτσι τη συναίνεσή του.

Υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και πρόβαλε τη στρατηγική τους σύμπλευση για την προώθηση των πολιτικών που διασφαλίζουν την ανάκαμψη του κεφαλαίου. Προσπάθησε συγχρόνως να συντηρήσει τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα δύο κόμματα με στόχο τον αποπροσανατολισμό του λαού και υποστήριξε ότι «με το ΠΑΣΟΚ μας χωρίζουν πολλά, παρά πολλά που αφορούν το παρελθόν».

Ωστόσο, με στόχο να προστατεύσει το αντιλαϊκό έργο της συγκυβέρνησης άφησε αιχμές για τα στελέχη της ΝΔ που επέκριναν την περίοδο της διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ