Τετάρτη 3 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το μέλλον της νεολαίας δεν είναι η ανεργία

Εκδήλωση της Οργάνωσης Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ για την ανεργία, στις 12 Ιούλη, στο Αιγάλεω

Εκδήλωση με θέμα την ανεργία οργανώνει η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ, την Παρασκευή 12 Ιούλη, στις 8 το βράδυ, στο Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο). Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Πέτρος Μαρκομιχάλης, γραμματέας του Συμβουλίου Πόλης Αττικής της ΚΝΕ. Επίσης, θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση με τίτλο «Η άνοδος και η πτώση του κυρίου Γκρόσαπ», στο χώρο θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου και παιδότοπος, ενώ θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Ρωμιοσύνη».

Για την προετοιμασία της εκδήλωσης οι Οργανώσεις της ΚΝΕ πραγματοποιούν εξορμήσεις και περιοδείες σε χώρους δουλειάς, σε κέντρα κατάρτισης και γειτονιές της Αθήνας. Η ανακοίνωση με την οποία η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία να πάρει μέρος στην εκδήλωση είναι η παρακάτω:

«Το μέλλον μας δεν είναι η ανεργία και η κακοπληρωμένη δουλειά!

Νέα, νέε, άνεργε,

Εργαζόμενε και εργαζόμενη στα προγράμματα κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης δουλειάς. Η ΚΝΕ σε καλεί να συζητήσουμε για το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Γιατί υπάρχει; ποιος φταίει, τι χρειάζεται να κάνουμε, πώς μπορεί να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση...

Μήπως περισσεύουν εργαζόμενοι από την παραγωγή; Μήπως είναι περισσότεροι από όσους χρειάζονται; Με βάση τις κοινωνικές και λαϊκές ανάγκες και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας σήμερα χρειάζονται τόσοι κι άλλοι τόσοι εργαζόμενοι. Κι όμως τα ποσοστά ανεργίας αυξάνονται.

Παραγωγικές μονάδες σε σημαντικούς και παραδοσιακούς κλάδους της οικονομίας κλείνουν, ενώ οι ανάγκες για τα προϊόντα που παράγονται, που μπορούν και πρέπει να παραχθούν, παραμένουν.

Ενώ, παραδείγματος χάριν, οι ανάγκες για κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, σχολείων, νοσοκομείων, παιδικών σταθμών, για προγράμματα λαϊκής στέγης για τα νέα ζευγάρια όλο και μεγαλώνουν, χιλιάδες οικοδόμοι ψάχνουν για ένα μεροκάματο το μήνα, το τρίμηνο και η ανεργία στον κλάδο των Κατασκευών χτυπάει κόκκινο.

Ο καπιταλισμός είναι το σύστημα της ανεργίας

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες επενδύουν εκεί που μπορεί να έχουν μεγαλύτερα κέρδη και όχι με βάση τις κοινωνικές - λαϊκές ανάγκες. Δε διστάζουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους και να μεταναστεύουν σε χώρες με πιο φθηνά μεροκάματα, με επιδοτήσεις μάλιστα του κράτους.

Δεν τους ενδιαφέρει αν καταστρέφονται εργοστάσια, επιστημονικό και εργατικό δυναμικό. Δεν τους νοιάζει αν δεν μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη διατροφή μας, τις μετακινήσεις μας, την υγεία μας. Αν είμαστε πνιγμένοι στα χρέη. Αν μπορούμε να ανταποκριθούμε στα έξοδα του σπιτιού, πόσο μάλλον να δημιουργήσουμε τη δική μας οικογένεια.

Την ανεργία τη γεννά και την αναπαράγει το γερασμένο καπιταλιστικό σύστημα που ζει και αναπνέει για το κέρδος των μονοπωλιακών ομίλων, για τα συμφέροντα των λίγων.

Τα μονοπώλια, οι κυβερνήσεις και τα κόμματά τους, η ΕΕ δε θέλουν και δεν μπορούν να δώσουν σταθερή και μόνιμη δουλειά, να πάρουν μέτρα ανακούφισης για την ανεργία.

Εμάς όλους μας βλέπουν και μας θέλουν φθηνό καύσιμο στην "ατμομηχανή" της κερδοφορίας τους.

Να απορρίψουμε τους εκβιασμούς τους!

Δεν μπορούμε να ζούμε συνεχώς με μειωμένα δικαιώματα!

Αξιοποιούν τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας των νέων για να μας εκβιάσουν. Για να δουλεύουμε οι νέοι εργαζόμενοι πιο φθηνά και περισσότερο και οι άνεργοι να είμαστε έτοιμοι για την ίδια και μεγαλύτερη εκμετάλλευση. Για να αποδεχτούμε ως "μονόδρομο" την εργασιακή ζούγκλα, την απληρωσιά, τις συμβάσεις ενός μήνα, μιας ημέρας με κουτσουρεμένα μεροκάματα και δικαιώματα. Να ζούμε εφ' όρου ζωής με τη σύνταξη των γονιών μας, των παππούδων και γιαγιάδων μας και να παλέψουμε στη "δευτέρα παρουσία" για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες δουλειάς.

Στους επιχειρηματικούς ομίλους εξασφαλίζουν "τσάμπα" εργαζόμενους και ζεστό χρήμα μέσω επιδοτήσεων και απαλλαγών κι εμάς μας βάζουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας για μια 5μηνη "ανάσα" κακοπληρωμένης δουλειάς.

Ο ένας καπιταλιστής τρώει τον άλλον και όλοι μαζί εμάς!

Ταυτόχρονα τα μονοπώλια τρώγονται σαν τα σκυλιά για το ποιος θα επικρατήσει στον μεταξύ τους ανταγωνισμό. Αλλοι επικρατούν και άλλοι όχι. Ολοι μαζί κάθονται στο σβέρκο μας.

Οι λίγοι, οι εκμεταλλευτές, μοιράζονται τα πλούτη και οι πολλοί, εμείς, μοιραζόμαστε τη φτώχεια και την ανεργία.

Σήμερα εκατομμύρια εργαζόμενοι με τη δουλειά τους παράγουν τεράστιο πλούτο παγκόσμια και σε κάθε χώρα. Αυτόν τον πλούτο τον καρπώνεται μία χούφτα κηφήνων, οι διάφοροι μέτοχοι, ιδιοκτήτες εργοστασίων, καραβιών κτλ, που δεν έχουν καμία σχέση με την παραγωγή. Αυτοί πρέπει να φύγουν από τη μέση για να ζήσουμε σήμερα όπως μας αξίζει, με σύγχρονα δικαιώματα, για να γίνει κοινωνική ιδιοκτησία ο πλούτος που παράγεται.

Ετσι αξιοποιούν την ανεργία!

"Jumbo": την ίδια στιγμή που ανοίγουν νέα καταστήματα, προσλαμβάνουν νέους και νέες κάτω των 25 ετών για 3ωρη απασχόληση με μισθό 148 ευρώ!

Τουρισμός: τη στιγμή που το τουριστικό κεφάλαιο αναμένει δεκάδες δισ. ευρώ κέρδη αυτήν την τουριστική σεζόν, 10.000 νέοι άνεργοι θα δουλέψουν με τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης για 400 ευρώ μισθό, χωρίς ασφάλιση, 10ωρα και 12ωρα στα υπερλούξ ξενοδοχεία, νέοι από τις σχολές μαθητείας θα δουλεύουν με τους ίδιους και χειρότερους όρους με 300 - 350 ευρώ στο όνομα της "πρακτικής άσκησης".

Να τους πληρώσουμε με το ίδιο νόμισμα! Να στείλουμε με τον συλλογικό οργανωμένο αγώνα μας τα μονοπώλια και την εξουσία τους στην ανεργία!

Σε καλούμε στον αγώνα για μέτρα προστασίας των ανέργων, στην οργάνωση και στην πάλη για να δοθεί μόνιμη και οριστική λύση στην ανεργία και στην κακοπληρωμένη δουλειά. Κάνουμε πράξη το σύνθημα "όλοι για έναν και ένας για όλους"! Δεν υποχωρούμε από το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Στην Ελλάδα υπάρχουν οι παραγωγικές δυνατότητες για ανάπτυξη με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, όπου κανένας εργαζόμενος, νέος δε θα περισσεύει. Προϋπόθεση είναι η εργατική τάξη να πάρει στα χέρια της την εξουσία, να κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια με επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο.

Η εργατική λαϊκή εξουσία θα εξασφαλίσει σε όλους και όλες μόνιμη και σταθερή δουλειά, δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, δικαίωμα στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, πρόσβαση στα προγράμματα λαϊκής στέγης. Κάθε νέος και νέα θα ξέρει πού θα δουλέψει μετά το τέλος των σπουδών, μετά την επαγγελματική εκπαίδευση.

Για την κοινωνία που καταργεί τη μισθωτή σκλαβιά και τη ανεργία, για το Σοσιαλισμό, αξίζει να παλέψουμε!».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαιτεί προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους και ΔΕΥΑ(2023-03-31 00:00:00.0)
Μέρες πολύμορφης δράσης και πρωτοβουλιών της ΚΝΕ(2015-06-04 00:00:00.0)
Μέρες πολύμορφης δράσης και πρωτοβουλιών της ΚΝΕ(2015-05-28 00:00:00.0)
Δυναμώνουμε τον αγώνα, υπερασπίζουμε τις ζωές μας!(2014-01-25 00:00:00.0)
ΚΝΕ: Δε θέλουν και δεν μπορούν να εξαλείψουν την ανεργία(2013-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ