Πέμπτη 4 Ιούνη 2015
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Μέρες πολύμορφης δράσης και πρωτοβουλιών της ΚΝΕ

Αύριο Παρασκευή παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους στα προγράμματα απασχόλησης και τους πρακτικάριους στις δομές Υγείας

Συνεχίζονται αύριο Παρασκευή οι πολύμορφες παρεμβάσεις που οργανώνει η ΚΝΕ για τους εργαζόμενους στα προγράμματα απασχόλησης και τους πρακτικάριους στις δομές Υγείας.

Η πλειοψηφία των νέων εργαζόμενων που προσλαμβάνονται στις δομές Υγείας είναι μέσα από τα διάφορα προγράμματα απασχόλησης ή είναι πρακτικάριοι που καλύπτουν ανάγκες μόνιμου προσωπικού. Είναι απλήρωτοι, καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος τις περισσότερες φορές. Δουλεύουν ανασφάλιστοι, σε νοσοκομεία και κλινικές, ενώ οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι ξένες, αφού οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι τεράστιες, ακόμα και σε υγειονομικό υλικό. Και μετά ξανά στην ανεργία.

Ενισχύεται συνολικά η βασική κατεύθυνση για υγεία - εμπόρευμα, η αξιοποίηση του τομέα της Υγείας για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Παραμένουν και οξύνονται οι ελλείψεις, οι συγχωνεύσεις, οι περικοπές στους μισθούς, η γιγάντωση των προγραμμάτων απασχόλησης και της απλήρωτης δουλειάς. Η λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας ως επιχειρήσεις, που, από την «πώληση» υπηρεσιών Υγείας, πρέπει να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Η κατάργηση αυτής της κατάστασης, των μνημονίων και των αντιλαϊκών νόμων έγινε «σχήμα λόγου» τώρα από τη νέα συγκυβέρνηση.

Δεν είναι αυτό το μέλλον που αξίζει στους νέους. Να ζουν μόνιμα με την ανεργία, τα κακοπληρωμένα προγράμματα, με τη μερική απασχόληση μόνιμη κατάσταση.

Γι' αυτό, στόχος της πρωτοβουλίας της ΚΝΕ είναι να ανέβει η απαιτητικότητα της νεολαίας, να δυναμώσουν οι σύγχρονες διεκδικήσεις της, η πάλη ενάντια στα παλιά και στα νέα μνημόνια και την αντιλαϊκή συμφωνία που «ψήνει» η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Με τη δραστηριότητα αυτή η ΚΝΕ επιδιώκει να δώσει συνέχεια στη συζήτηση, στην κοινή δράση δυναμώνοντας την πάλη για:

  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις μονάδες Υγείας και Πρόνοιας, για να καλυφθούν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν. Να απορροφηθούν οι άνεργοι απόφοιτοι των υγειονομικών σχολών.
  • Να πληρωθούν τώρα όλα τα καθυστερούμενα δεδουλευμένα σε όλους τους νέους των προγραμμάτων «απασχόλησης».
  • Να καταβάλλεται κάθε μήνα ο μισθός και όχι στο τέλος του προγράμματος.
  • Πληρωμή με βάση των κατώτατο μισθό του κλάδου. Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ.
  • Πλήρη ασφαλιστική κάλυψη. Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους ανέργους, τους εργαζόμενους στα προγράμματα.
  • Κάθε νέος που τελειώνει το πρόγραμμα να δικαιούται επίδομα ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Επιδότηση όλων των ανέργων με όχι λιγότερα από 600 ευρώ.

Αλλωστε, η επιστήμη εξελίσσεται καθημερινά, και μπορεί να διασφαλίσει σήμερα υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας καθολικές και δωρεάν για όλο το λαό. Κάθε χρόνο ολοκληρώνουν τις σπουδές χιλιάδες στις Σχολές Υγείας, που μπορούν να καλύψουν πλήρως τις ανάγκες του λαού μας. Αυτό απαιτεί άλλο δρόμο ανάπτυξης που στο επίκεντρο δεν θα έχει την εξασφάλιση του κέρδους, αλλά την ικανοποίηση των σύγχρονων κοινωνικών και λαϊκών αναγκών.


Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org