Τετάρτη 3 Ιούλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απλήρωτα πληρώματα

Στη μάχη για την καταβολή των δεδουλευμένων ρίχνονται το ένα μετά το άλλο τα πληρώματα των ακτοπλοϊκών πλοίων. Το πλήρωμα του πλοίου «ΠΗΝΕΛΟΠΗ Α» της εταιρείας FLANMARE SHIPPING, ξεκίνησε από χτες το πρωί επίσχεση εργασίας. Ναυτεργάτες του πληρώματος είναι απλήρωτοι ακόμα και 10 μήνες! Με επίσχεση εργασίας διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους και οι ναυτεργάτες του πληρώματος του πλοίου «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» της ΝΕΛ.

Για το «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» να σημειωθεί ότι ενώ θα έπρεπε να έχει δρομολογηθεί στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Καβάλα - Λήμνος - Μυτιλήνη - Χίος - Σάμος - Ικαρία, από τις 22 Ιούνη με ευθύνη της εταιρείας παραμένει ακινητοποιημένο με πρόσχημα ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι επισκευαστικές εργασίες. Η γραμμή παραμένει ακάλυπτη, με ό,τι σημαίνει αυτό για τις εργατικές λαϊκές οικογένειες των νησιών.

Η κατάσταση που επικρατεί στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ακόμα και τώρα που κορυφώνεται η θερινή - τουριστική περίοδος, δείχνει τα αδιέξοδα της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ενωσης (κανονισμός 3577/92 για την απελευθέρωση των εσωτερικών θαλάσσιων μεταφορών) που για τα κέρδη των εφοπλιστών, συνολικά του μεγάλου κεφαλαίου, θυσιάζει ακόμα και το αυτονόητο δικαίωμα των ναυτεργατών να δουλεύουν και να πληρώνονται, το σύνολο των εργασιακών τους δικαιωμάτων, το δικαίωμα των νησιωτών στις φτηνές απρόσκοπτες, σύγχρονες, ασφαλείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, 365 μέρες το χρόνο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ