Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΔΕΔΥ
Καλλιεργούν αυταπάτες για το ρόλο της Δημόσιας Διοίκησης

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης και η ιδιωτικοποίηση του νερού ήταν τα θέματα που απασχόλησαν την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, στη χτεσινή της συνεδρίαση.

Η συζήτηση για το νομοσχέδιο έγινε με αφορμή τις συμπληρωματικές διατάξεις που έδωσε η κυβέρνηση και οι οποίες εντείνουν περαιτέρω τον αυταρχισμό καθώς προβλέπουν την άσκηση πειθαρχικής δίωξης σε υπηρεσιακά συμβούλια και σε συλλογικά όργανα (π.χ. δημοτικά συμβούλια). Αντίθεση στο νομοσχέδιο εκφράστηκε από όλες τις παρατάξεις. Ωστόσο, όλες οι άλλες δυνάμεις πλην του ΠΑΜΕ καλλιεργούν την αυταπάτη πως είναι δυνατόν, μέσα στον καπιταλισμό, με επιμέρους προτάσεις να βελτιωθούν ορισμένες πτυχές της Δημόσιας Διοίκησης και να λειτουργήσει υπέρ των εργαζομένων και του λαού.

Κρύβουν δηλαδή τον ταξικό χαρακτήρα του αστικού κράτους, που ούτε βελτιώνεται ούτε επιδιορθώνεται. Στο πλαίσιο αυτό οι ταξικές δυνάμεις επισημαίνουν την ανάγκη οργάνωσης των εργαζομένων και δημιουργίας των όρων για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, που με τη σειρά της θα ανοίξει το δρόμο για την ανατροπή του κράτους των κεφαλαιοκρατών.

Για την ιδιωτικοποίηση του νερού οι άλλες παρατάξεις πρότειναν την ανάπτυξη διαφόρων ανούσιων πρωτοβουλιών (π.χ. συναντήσεις) και συμμαχιών με δημοτικές αρχές και βουλευτές (δηλαδή τις δυνάμεις που στηρίζουν αυτή την πολιτική), ενώ προβάλλουν το αίτημα να προχωρήσει παραπέρα η ιδιωτικοποίηση. Από τη μεριά τους, οι ταξικές δυνάμεις σημείωσαν πως η ιδιωτικοποίηση έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια στην ΕΥΔΑΠ, στην ΕΥΑΘ και αλλού (οι οποίες είναι ήδη ανώνυμες εταιρείες και λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια) και πως σήμερα αυτό που συμβαίνει είναι ότι επιταχύνεται η διαδικασία. Το ζήτημα δεν είναι λοιπόν να μην προχωρήσει παραπέρα η ιδιωτικοποίηση αλλά να ανατραπεί συνολικά η πολιτική της εμπορευματοποίησης του νερού και συνολικά των ιδιωτικοποιήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ