Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ
Τραμπούκικη επίθεση εργατοπατέρων σε κλιμάκιο του ΚΚΕ

«Τραμπούκικη και φασιστικής νοοτροπίας επίθεση δέχτηκε κλιμάκιο της ΚΟ Χαλκηδόνας του ΚΚΕ από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη» στη διάρκεια πρόσφατης περιοδείας στο Παιδικό Σταθμό της περιοχής. Αυτό καταγγέλλουν με ανακοίνωσή τους η Κομματική Οργάνωση εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας και η Κομματική Οργάνωση Κοκκινιάς του ΚΚΕ.

Οπως τονίζεται, «ενώ το κλιμάκιο μιλούσε με γονείς και μοίραζε την ανακοίνωση, εμφανίστηκε 3μελής αντιπροσωπία του Συλλόγου Εργαζομένων Νίκαιας -Ρέντη με επικεφαλής τον πρόεδρο, Ν. Τράκα, γνωστό εργατοπατέρα της ΠΑΣΚΕ (ή μήπως τώρα έγινε ΔΗΜΑΡ;) και μέλος της ξεπουλημένης διοίκησης της ΠΟΕ - ΟΤΑ. Ο εν λόγω πρόεδρος αφού άρπαξε την ανακοίνωση από τα χέρια ενός γονιού, δήλωσε ως "δικό του σπίτι" το σταθμό, άρπαξε από το γιακά μέλος του κλιμακίου, απειλώντας τον με ξυλοδαρμό»!

Ο συγκεκριμένος Παιδικός Σταθμός έχει 120 παιδιά, τα οποία τη μέρα της περιοδείας οι εργαζόμενες προσπαθούσαν να τα σιτίσουν με τρία όλα κι όλα κοτόπουλα! Η πλειοψηφία της διοίκησης του Συλλόγου, προκειμένου να κουκουλωθεί ότι η δημοτική αρχή Νίκαιας - Ρέντη του Γ. Ιωακειμίδη (ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ) εφαρμόζει πλήρως τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ, επιδίδεται σε τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες.

«Είναι γνωστές - συνεχίζει η ανακοίνωση για τον πρόεδρο του σωματείου - οι τραμπούκικες και χυδαίες επιθέσεις του στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της διοίκησης του Στέλιου Μπενετάτου (σ.σ. αναφορά στον κομμουνιστή δήμαρχο ενάντια στον οποίο ήταν διαρκείς οι επιθέσεις των τραμπούκων). Γνωστός ο ρόλος του (προέδρου του σωματείου) και των ομοίων του στα πλαίσια του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και η στήριξή τους σε όλες τις πολιτικές επιλογές που έχουν μετατρέψει τους δήμους σε εκτελεστικά όργανα στο πλαίσιο του "Καλλικράτη"».

Οι Κομματικές Οργανώσεις τονίζουν ότι «οι παρατρεχάμενοι της τρικομματικής κυβέρνησης», με τις ενέργειες αυτές, δείχνουν ότι «τους έχει πιάσει πανικός γιατί τώρα πια δεν μπορούν εύκολα να χειραγωγούν τους εργαζόμενους. Γιατί στις διαβουλεύσεις που πάνε έχουν συμφωνήσει με την επικείμενη απόλυση 10άδων εργαζομένων, τη συρρίκνωση των υπηρεσιών για το λαό της Κοκκινιάς. Με λιγότερους εργαζόμενους είναι σίγουρο ότι λιγότερα παιδιά θα έχουν πρόσβαση στους παιδικούς σταθμούς». «Εχουν γίνει το άρμα για να εφαρμοστούν» σε βάρος των εργαζομένων όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, «για να μπαίνουν από την πίσω πόρτα στους δήμους οι επιχειρήσεις και οι πολυεθνικές, τύπου ΦΑΓΕ κ.λπ.».

«Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα διοίκησης δήμου πανελλαδικά που να μονιμοποίησε συμβασιούχους, πλην από την προηγούμενη διοίκηση του δήμου, που πλειοψηφία της ήταν οι κομμουνιστές», υπογραμμίζεται και ξεκαθαρίζεται ότι «ο τραμπουκισμός και ο ψευτοπαλικαρισμός τους δεν αγγίζει τους κομμουνιστές».

Καλούν τους εργαζόμενους του δήμου «να βάλουν στην άκρη αυτούς τους συνδικαλιστές που δεν έχουν καμία σχέση με την υπεράσπιση των συμφερόντων τους. Να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της οργάνωσης του αγώνα». «Από κοινού με τους γονείς και με το ταξικό εργατικό κίνημα να διεκδικήσουν άμεση κρατική επιχορήγηση στους δήμους για να αντιμετωπιστεί η σημερινή εκρηκτική κατάσταση, να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς, να μην κλείσει κανένας σταθμός, να μη μείνει κανένα παιδί έξω, να μη γίνει καμιά απόλυση, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ