Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Σήμερα η δίκη των 35 στελεχών του ΠΑΜΕ

Phasma

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, επειδή υπερασπίστηκαν τη δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και τα δικαιώματα των συνταξιούχων, θα καθήσουν σήμερα για τρίτη φορά, καθώς οι δύο πρώτες δίκες αναβλήθηκαν, τα 35 συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ, με κατασκευασμένες και συκοφαντικές κατηγορίες από το υπουργείο Εργασίας.

Σε ανακοίνωσή του ενόψει της δίκης το ΠΑΜΕ, μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Την Τετάρτη 12 Ιούνη διεξάγεται η δίκη των 35 στελεχών των συνδικάτων (ομοσπονδιών και σωματείων) και του ΠΑΜΕ που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι έσπασαν την πόρτα του γραφείου του υπουργού Εργασίας.

Πρόκειται για την προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει ο υπουργός Εργασίας για να συκοφαντήσει τον αγώνα των εργαζόμενων και του ταξικού τους κινήματος για τα μέτρα που σκόπευε να πάρει σε βάρος του δικαιώματος των εργαζόμενων να έχουν σύνταξη αξιοπρεπή, Πρόνοια και Υγεία.

Θυμίζουμε ότι εκπρόσωποι συνδικάτων, στελέχη του ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ είχαν πάει να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού ότι το ασφαλιστικό σύστημα έχει δομηθεί στις πελατειακές σχέσεις και όχι με τον ιδρώτα, τις κρατήσεις και το αίμα των ασφαλισμένων». Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους για μια ακόμα φορά να καταδικάσουν την κυβερνητική προβοκάτσια και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης. Η δίκη αναμένεται να γίνει στις 8.30 π.μ. στο κτίριο των Δικαστηρίων με αριθμό 2.

Την αγωνιστική συμπαράστασή τους εκφράζουν με την παρουσία τους στη δίκη Διοικητικά Συμβούλια Σωματείων και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο Δήμο Πετρούπολης το Σωματείο έχει πάρει απόφαση για στάση εργασίας (8.30 π.μ. - 12.30 το μεσημέρι), ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Δήμου Ηλιούπολης θα παραβρεθεί σύσσωμο, σύμφωνα με ομόφωνη απόφασή του.

Αναβλήθηκε η δίκη στη Ζάκυνθο

Στο μεταξύ αναβλήθηκε εκ νέου χτες η δίκη σε βάρος των δύο στελεχών του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και 25 αγροτών στη Ζάκυνθο επειδή το Γενάρη του 2009 συμμετείχαν σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού, διαμαρτυρόμενοι για την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που ξεκληρίζει τη μικρομεσαία αγροτιά. Η δίκη ορίστηκε για τις 25 Φλεβάρη του 2014. Παρά την αναβολή της δίκης πλήθος εργαζομένων και αγροτών βρέθηκαν στα δικαστήρια από νωρίς το πρωί και πραγματοποίησαν συγκέντρωση συμπαράστασης προς τους αγωνιστές που διώκονται.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ