Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
Καταγγέλλει τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων

Τη διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κατά δύο επιπλέον ώρες την Τετάρτη και το Σάββατο (θα κλείνουν στις 4 το απόγευμα), αποφάσισε κατά πλειοψηφία ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης. Την απόφαση του συλλόγου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, υπογραμμίζοντας ότι η όποια διεύρυνση δεν είναι προς το συμφέρον των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, αντίθετα το μόνο «που θα πετύχουν είναι να γίνουν "κράχτες" πολυκαταστημάτων και καταστημάτων "Franchise" (φραντσαϊζ).

Υπογραμμίζει ότι «η όποια διεύρυνση του ωραρίου, θα επιδεινώσει τις ήδη άσχημες εργασιακές μας σχέσεις. Οι αλλαγές που θα προκληθούν για τους εργαζόμενους στο εμπόριο θα είναι αρνητικές, με περισσότερες απλήρωτες υπερωρίες, περισσότερα χαμένα ένσημα, εντατικοποίηση της εργασίας». Τονίζει επίσης, ότι «το διευρυμένο ωράριο δεν αυξάνει τον τζίρο, αλλά το κόστος λειτουργίας του εμπορίου και κατ' επέκταση τις τιμές. Η πείρα έχει δείξει ότι κάθε διεύρυνση γίνεται όπλο στα χέρια των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των ΕΒΕ και των εργαζομένων. Θα καταφέρει να κλείσει τις περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να δώσει μεγαλύτερα κέρδη στις πολυεθνικές και στα πολυκαταστήματα».

Η Ενωση καλεί όλους να αντιληφθούν «ότι αυτοί που ψωνίζουν από την αγορά είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι έχουν χρόνο για να ψωνίσουν, χρήματα δεν έχουν και αυτό είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής, αντιλαϊκής επίθεσης με τα νέα βάρβαρα μέτρα που πήραν και παίρνουν. Μιας επίθεσης που θα κλιμακωθεί στο επόμενο διάστημα και δε θα έχει τέλος. Αρα ένα είναι σίγουρο, η "κρίση" στην αγορά αφορά μόνο τους μικρούς. Και δεν πρόκειται να ξεπεραστεί, όσο ο εργαζόμενος - καταναλωτής δεν έχει μισθό στο ύψος των πραγματικών του αναγκών, σταθερή δουλειά, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας. Η Ενωσή μας έχει ταχθεί υπέρ της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Δεν πρόκειται να αποδεχθεί τέτοιες μεθοδεύσεις. Θα αντιπαλέψουμε κάθε προσπάθεια διεύρυνσης του ωραρίου μας», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ