Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΨΝΑ
Αντιδρούν στις αναγκαστικές μετακινήσεις προσωπικού

Να αντιδράσουν στις αναγκαστικές μετακινήσεις προσωπικού αποφάσισαν χτες σε έκτακτη γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ). Πρόκειται για μετακινήσεις με τις οποίες το υπουργείο Υγείας και οι διοικήσεις των νοσοκομείων προσπαθούν να «μπαλώσουν» τα μεγάλα κενά, δημιουργώντας νέα και συρρικνώνοντας δομές και υπηρεσίες Υγείας. Από το ΨΝΑ η 2η Υγειονομική Περιφέρεια έχει ζητήσει τη μεταφορά εργαζομένων προς το «Αττικόν», τη Ρόδο και την Αίγινα.

Οπως καταγγέλλει το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου, χτες «κλήθηκαν στο γραφείο του Διοικητή ΨΝΑ, μετά από αίτημα του Διοικητή της 2ης ΥΠΕ παρουσία και των δύο, εργαζόμενοι του Νοσοκομείου προκειμένου να "πεισθούν" τρίτη κατά σειρά φορά να μετακινηθούν σε άλλα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της Περιφέρειας». Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι εργαζόμενοι, προχώρησαν σε έκτακτη γενική συνέλευση και αποφάσισαν να διαδηλώσουν σήμερα στις 8 π.μ. στην πύλη του νοσοκομείου και την Πέμπτη στην 2η ΥΠΕ στις 10.30 π.μ. (αναχωρούν πούλμαν στις 10 π.μ. από το σωματείο).

Η κατάσταση στα νησιά της 2ης ΥΠΕ

Αναφέρουμε ορισμένες περιπτώσεις, ενδεικτικές της κατάστασης που επικρατεί στα νησιά της 2ης ΥΠΕ εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης μόνιμου προσωπικού, που «λύνεται» με μετακινήσεις και προσωρινό προσωπικό:

  • Στο Καστελόριζο, δεν υπάρχει εξειδικευμένος γιατρός η θέση του Γενικού Γιατρού στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Μεγίστης καλύπτεται προσωρινά και εκ περιτροπής από γιατρούς του νοσοκομείου Ρόδου. Επιπλέον, το ιδιωτικό φαρμακείο του νησιού έχει κλείσει.
  • Στη Χάλκη, υπηρετεί μόνο ένας αγροτικός γιατρός. Το 2006 ο ειδικευμένος γιατρός που υπηρετούσε μέχρι τότε, μετατέθηκε στη Σύμη.
  • Στην Κέα, από 1/7/2013 μετακινείται για 3 μήνες Γενικός Γιατρός από Κέντρο Υγείας Θήρας.
  • Στην Αμοργό και στην Τήλο: Υπηρετεί ένας Διευθυντής Γενικής Ιατρικής. Εχουν προκηρυχθεί θέσεις προσωρινού ιατρικού προσωπικού (επικουρικοί και αγροτικοί).

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ