Τετάρτη 12 Ιούνη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«LAFARGE» ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Κινητοποίηση στα κεντρικά της εταιρείας

Κινητοποίηση στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην Παιανία, πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι της τσιμεντοβιομηχανίας «ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ» (LAFARGE) της Χαλκίδας. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται ενάντια στο «λουκέτο» που βάζει η πολυεθνική στο εργοστάσιο και τις 32 απολύσεις που έχει υλοποιήσει μέχρι τώρα. Η εταιρεία, έχει διακηρυγμένο στόχο να απολύσει το σύνολο των 236 εργατών του τσιμεντάδικου. Οι εργάτες απαιτούν να δουλέψει κανονικά το εργοστάσιο και να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος.

Οι εργάτες απαίτησαν συνάντηση με την εργοδοσία, η οποία αρνήθηκε να τους δει. Χαρακτηριστικό, μάλιστα, της «υποδοχής» που επιφύλαξε στους εργάτες, ήταν ότι τα κτίρια της «LAFARGE» ήταν περικυκλωμένα από διμοιρίες των ΜΑΤ, που είχαν έρθει εκεί κατόπιν πρόσκλησης της εργοδοσίας. Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας, στα χαρτιά είχε προκηρύξει για χτες 24ωρη πανευβοϊκή απεργία, στην πράξη δεν έγινε καθώς ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει οδηγήσει σε απόλυτο εκφυλισμό πολλά σωματεία στη περιοχή.

Στη χτεσινή κινητοποίηση, στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, συνδικάτα από άλλους κλάδους αλλά και αντιπροσωπεία της Γραμματείας Χαλκίδας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ