Πέμπτη 23 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Συμφέρον του λαού να ανακόψει τη συρρίκνωση των ΕΑΣ

Συνάντηση με το Σωματείο των εργαζομένων στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα είχε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Από τη χτεσινή συνάντηση, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό
Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων στην «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (πρώην ΠΥΡΚΑΛ - ΕΒΟ) είχε χτες το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό. Οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, που βρίσκεται σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης, κάνουν επίσχεση εργασίας, καθώς είναι απλήρωτοι για πάνω από 4 μήνες, ενώ τα εργοστάσια έχουν σταματήσει επί της ουσίας να λειτουργούν.

Ενδεικτικό της απαξίωσης των ΕΑΣ, είναι ότι μέχρι πριν από δύο χρόνια οι εργαζόμενοι ήταν 1.600 και στα τέλη του 2012 είχαν απομείνει 930. Ταυτόχρονα, εντείνεται ο παραγωγικός μαρασμός σε όλο το φάσμα των εργοστασίων των ΕΑΣ. Κύριο χαρακτηριστικό αποτελεί η έλλειψη παραγγελιών απ' το κράτος, με συνέπεια τα ΕΑΣ να οδηγούνται σε πλήρη διάλυση. Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Δ. Κουτσούμπας δήλωσε:

«Η απαξίωση, η συρρίκνωση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, εκτός από τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει στους ίδιους τους εργαζόμενους, σε αυτό τον στρατηγικής σημασίας χώρο, όπως είναι απολύσεις, η μη καταβολή δεδουλευμένων για αρκετούς μήνες και άλλα αντίστοιχα προβλήματα εργασιακά, αδυνατίζει την ίδια την άμυνα της χώρας. Εντείνει, οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση της άμυνας της χώρας και του λαού μας. Δεν μπορεί τελικά η Ελλάδα, ο λαός μας να υπερασπίσει τα κυριαρχικά του δικαιώματα. Θα πρέπει να ανακοπεί αυτή η πορεία, θα πρέπει να ενταθεί η λαϊκή συμμαχία, ο αγώνας, η συμπαράσταση, η αλληλεγγύη με προοπτική διεξόδου για έναν τελικά ενιαίο φορέα αμυντικής βιομηχανίας, τέτοιο που έχει ανάγκη ο τόπος, τέτοιο που έχει ανάγκη ο λαός μας».

Ο Παναγιώτης Δούκας, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα ΕΑΣ του Υμηττού, μετά το τέλος της συνάντησης είπε, μεταξύ άλλων, ότι ενημέρωσαν τον Δ. Κουτσούμπα για τα οικονομικά προβλήματα με τις δουλειές και παραγγελίες που πρέπει να παραδοθούν στο υπουργείο Αμυνας, αλλά και για τα ζητήματα που αφορούν στα εργασιακά, στις απολύσεις και τα δεδουλευμένα. «Το μόνο που απομένει είναι κάποιοι να πειστούν ότι τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα πρέπει να υπηρετούν την άμυνα της χώρας και τους σκοπούς που έχουν δημιουργηθεί», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί αυτή η εταιρεία να διαλυθεί και να πάνε στράφι τα χρήματα του ελληνικού λαού».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ