Πέμπτη 23 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ωφελημένοι μόνο οι επιχειρηματικοί όμιλοι

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ:

«Ωφελημένοι από την παραπέρα προώθηση της απελευθέρωσης και την ενοποίηση της αγοράς Ενέργειας, θα βγουν οι μεγαλύτεροι επιχειρηματικοί όμιλοι, που θα αποκτήσουν τα ενεργειακά κοιτάσματα και τις υποδομές. Ιδιαίτερα για χώρες, όπως η Ελλάδα, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση, σε πανάκριβες τιμές για τους λαϊκούς καταναλωτές Ενέργειας, σε ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων του κλάδου. Εμπλέκεται η χώρα ακόμη περισσότερο στις αντιθέσεις των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, ιδιαίτερα μπροστά και στην ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ και τη διαπάλη για τους αγωγούς.

Τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την πάταξη της φοροδιαφυγής δεν αφορούν το μεγάλο κεφάλαιο, αλλά τσακίζουν τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρές επιχειρήσεις. Οι λεγόμενοι κανόνες διαφάνειας και τα μέτρα ελέγχου, για τους οποίους γίνεται λόγος, αφορούν τους ανταγωνισμούς μεταξύ ιμπεριαλιστικών κέντρων και τμημάτων του κεφαλαίου και δε θα ελαφρύνουν στο ελάχιστο τους ίδιους τους εργαζόμενους. Αλλωστε, την ίδια στιγμή που τα λαϊκά νοικοκυριά στενάζουν κάτω από τους ασήκωτους φόρους, τα μονοπώλια απολαμβάνουν προκλητικές φοροαπαλλαγές και ελαφρύνσεις, μετακινούν τα κεφάλαιά τους σε φορολογικούς παραδείσους και φοροδιαφεύγουν νόμιμα, εκμεταλλευόμενα τη βασική αρχή της ΕΕ που είναι η ελευθερία κίνησης κεφαλαίων.

Καμία αλλαγή στους κανόνες, στο μείγμα διαχείρισης και το συσχετισμό δύναμης μεταξύ των καπιταλιστικών κρατών δεν πρόκειται να εξανθρωπίσει την ΕΕ».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ