Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 24 Μάη 2013 - αριθ. φύλλου: 11557

ΣΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΦΤΩΧΕΙΑ οδηγούν το λαό

ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη τόσο στα «παχιά» λόγια της κυβέρνησης όσο και σε εκείνες τις δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποδέχονται πλήρως τον «ευρωμονόδρομο» και το αντιλαϊκό πλαίσιο της απελευθέρωσης στην Ενέργεια και σε άλλους τομείς

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις ενεργειακές επενδύσεις, ως στοιχείο της ανταγωνιστικότητας, σημαίνουν επιτάχυνση της απελευθέρωσης και της ενοποίησης στην αγορά Ενέργειας σε όφελος των μονοπωλίων. Για την Ελλάδα, η πολιτική αυτή σημαίνει παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υποδομών, πηγών και δικτύων Ενέργειας, όπως η πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και η ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ - ΔΕΣΦΑ. Οδηγεί σε μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση, εμπλοκή στα ανταγωνιστικά σχέδια μονοπωλιακών ομίλων για τη διέλευση των αγωγών. Ο ελληνικός λαός θα οδηγηθεί σε ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια. Η λύση για το λαό βρίσκεται στην κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και του ενεργειακού πλούτου της χώρας, στην αποδέσμευση από την ΕΕ, με το λαό κυρίαρχο και τη δική του διακυβέρνηση - εξουσία για την ανάπτυξη όλων των ενεργειακών δυνατοτήτων της χώρας, με σκοπό την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.


ΣΕΛ.  3

Eurokinissi

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Μαζικό κάλεσμα ξεσηκωμού για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Μαζικές και μαχητικές ήταν οι κινητοποιήσεις που οργάνωσε χτες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, «σαλπίζοντας» ξεσηκωμό για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


ΣΕΛ.  10  -  11

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ
Παναττική κινητοποίηση στις 6 Ιούνη για την Κοινωνική Ασφάλιση

ΣΕΛ.  9

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ
Ταφόπλακα για το λαό το «ιρλανδικό θαύμα»

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, έκανε την ακόλουθη δήλωση χτες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, με αφορμή και τη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τον Ιρλανδό ομόλογό του:

«Το ιρλανδικό θαύμα, που τόσο εκθειάζει η σημερινή κυβέρνηση και άλλες δυνάμεις, είναι θαύμα για τα μονοπώλια μόνο, είναι ταφόπλακα όμως για τον εργαζόμενο λαό, για τις Συλλογικές Συμβάσεις του, για όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων».



ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Στον «αέρα» εργαζόμενοι και ναυπηγείο

ΣΕΛ.  13
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Νοθεία καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις

ΣΕΛ.  13
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
«Με φασίστες δεν κουβεντιάζουμε!»

ΣΕΛ.  19
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΝΕΩΝ ΠΑΜΕ
Για τα προγράμματα υπερεκμετάλλευσης

ΣΕΛ.  9
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Το «ιρλανδικό θαύμα» οδήγησε στην κρίση

ΣΕΛ.  7
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Τεράστιες ελλείψεις

ΣΕΛ.  28
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ
Κρύβουν την ουσία

ΣΕΛ.  6
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΦΑΓΕ»
Συνεχίζουν τον απεργιακό αγώνα

ΣΕΛ.  12
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ
Νέο «Ελντοράντο» 4 δισ. για τις επιχειρήσεις

ΣΕΛ.  9

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ