Πέμπτη 23 Μάη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και άλλος επίδοξος «σωτήρας»

Στο δρόμο που χάραξε πρώτος ο Φρανσουά Ολάντ φαίνεται να προσπαθεί να βαδίσει ο Ιταλός πρωθυπουργός, επαναλαμβάνοντας όλα τα γνωστά -και απολύτως αποτυχημένα και διαψευσμένα από την πραγματικότητα- «κλισέ» της σοσιαλδημοκρατίας. Ο Ενρίκο Λέτα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας έγκρισης της τοποθέτησής του στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ από τη Γερουσία (εγκρίθηκε τελικά με 210 ψήφους υπέρ, 48 κατά και 21 αποχές), επανήλθε στην αναγκαιότητα η ΕΕ «να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων», να «εφαρμόσει ειλημμένες αποφάσεις, όπως είναι η τραπεζική ένωση ή η λήψη αναπτυξιακών μέτρων» και να λάβει άμεσα πρωτοβουλίες για «τη δημιουργία θέσεων εργασίας». Συμπλήρωσε ότι ο ίδιος θα επαναθέσει τα ζητήματα αυτά επιτακτικά στο Συμβούλιο.

Ο Λέτα έκρουσε και τον κώδωνα του κινδύνου για την ίδια την ΕΕ και το μέλλον της, όπως ακριβώς έκανε πριν από λίγες μέρες, σε συνέντευξη Τύπου, ο Γάλλος Πρόεδρος χρίζοντας εαυτόν σε «υπερασπιστή της ευρωπαϊκής ταυτότητας που απειλείται από τις πολιτικές λιτότητας», γιατί με τον τρόπο αυτό ενισχύεται και ο ευρωσκεπτικισμός. Διατυπώνοντας το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, ο Λέτα φαίνεται ότι επιδιώκει να χρισθεί βοηθός του «υπερασπιστή της ευρωπαϊκής ταυτότητας», αξιοποιώντας πιθανώς και όλα τα σχετικά φληναφήματα περί κοινού αγώνα του «ευρωπαϊκού νότου» που προβάλλει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ολοι αυτοί οι επίδοξοι «σωτήρες» τόσο της «ευρωπαϊκής ταυτότητας» και δήθεν «των λαών», παρά τα λόγια τα μεγάλα, προωθούν στην πράξη την κοινή στρατηγική του κεφαλαίου που επιτίθεται στα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα σε όλη την ΕΕ και τον καπιταλιστικό κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ