Κυριακή 28 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013
Λαϊκή Συμμαχία με το Λαό στην Εξουσία, για το Σοσιαλισμό

Το ΚΚΕ απευθύνεται και απλώνει το χέρι σε όλους τους εργάτες, τους άνεργους, τους νέους, σε όλους τους εργαζόμενους που ζουν «μαύρες» μέρες και δοκιμάζονται σκληρά από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης και της ΕΕ.

Απευθύνεται με εμπιστοσύνη στην τάξη που παράγει τον κοινωνικό πλούτο, που έχει τη δύναμη να σπάσει τα δεσμά της, να καταργήσει την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, με την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού. Στην τάξη που μπορεί να πρωτοστατήσει και να ηγηθεί στη συγκρότηση της συμμαχίας μισθωτών εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για να έρθει η εργατική τάξη με τους συμμάχους της στην εξουσία, να κατακτήσει ο λαός τα σύγχρονα δικαιώματά του, να θέσει τέλος στη συμμετοχή της Ελλάδας στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ, σε επεμβάσεις και εμπλοκή της σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Τιμάμε τα εκατομμύρια νεκρών της τάξης μας που έπεσαν στο σκληρό αγώνα της ταξικής πάλης, για το δίκιο των εργατών και τα λαϊκά δικαιώματα, για την κοινωνική απελευθέρωση, το σοσιαλισμό.

Η Πρωτομαγιά του 2013 να γίνει μέρα ευθύνης για όλους. Κάθε εργάτης, κάθε εργάτρια να σκεφτεί και να βγάλει συμπεράσματα με βάση τις εξελίξεις στο εργοστάσιο, στον κλάδο του και γενικότερα. Τώρα να σταθεί ο ένας δίπλα στον άλλον και όλοι μαζί δίπλα στους άνεργους, σε κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια που βρίσκεται σε απόγνωση. Ολοι για την τάξη μας και όλοι μαζί απέναντι στους μεγάλους καπιταλιστές, στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους που εκμεταλλεύονται και ληστεύουν το λαό.

Ολοι οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το χώρο και τον κλάδο που βρίσκονται, έχουν την ίδια μοίρα. Κυβέρνηση και ΕΕ, όλοι αυτοί που υπηρετούν την κερδοφορία και την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών ομίλων δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο από κατακτήσεις και δικαιώματα. Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό ή στο δημόσιο τομέα, παλιοί ή νέοι εργαζόμενοι καταδικάζονται να ζουν στην ανεργία, στην ανασφάλεια, χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις, στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα, Κοινωνική Ασφάλιση, σύνταξη, χωρίς δωρεάν σύγχρονες κοινωνικές υπηρεσίες Υγείας, μόρφωσης, Πρόνοιας.

Κανένας εργαζόμενος να μην αποδεχτεί αυτή την κατάσταση γι' αυτόν και τα παιδιά του, να μην αποδεχτεί να καταδικαστεί μόνιμα στην ανεργία, στη φτώχεια, στην ανασφάλεια. Να μη γίνει παρόν και μέλλον της εργατικής τάξης η Μανωλάδα με εργάτες απλήρωτους, βασανισμένους και πυροβολημένους από τους τραμπούκους της εργοδοσίας. Να δυναμώσει η Λαϊκή Συμμαχία και Αλληλεγγύη.

Να βάλουμε τέλος στις θυσίες και στα βάσανα, να βάλουμε τέλος στη μοιρολατρία, στην υποταγή και τις αυταπάτες. Τώρα να απορρίψουμε τους εκβιασμούς και τα ψέματα των μεγαλοεπιχειρηματιών, της συγκυβέρνησης και των άλλων κομμάτων του συστήματος.

Να καταδικάσουμε ενωμένοι τη ναζιστική φασιστική Χρυσή Αυγή. Να ξεσκεπαστεί η υποκρισία και ο ρόλος της. Σπέρνει το δηλητήριο του εθνικιστικού μίσους ανάμεσα στους εργάτες γιατί αυτό συμφέρει το κεφάλαιο. Η εγκληματική της δράση υπηρετεί το σύστημα της διαφθοράς και της εκμετάλλευσης. Είναι το πιο βρώμικο και αδίστακτο γέννημά του.

Είναι ψέμα ότι θα βελτιωθεί η κατάσταση των εργαζομένων αν ανακάμψει η υψηλή κερδοφορία των βιομηχάνων, των μεγαλεμπόρων, των τραπεζιτών, των εφοπλιστών. Και τότε η πλουτοκρατία, που της έχει ανοίξει η όρεξη, θα θέλει πιο φτηνούς από τους σημερινούς εργάτες. Αυτό δείχνει η παραγωγική ανάπτυξη των ΗΠΑ, οι μισθοί σε μεγάλες μονάδες που επιστρέφουν απ' την Κίνα στις ΗΠΑ. Αυτή την ανάπτυξη ζήλεψε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποκαλύπτονται τα ψέματα που έχει πει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλα συνθήματα έριχνε στις εκλογές και άλλα μετά, άλλα λέει στους εργάτες και άλλα στους μεγάλους επιχειρηματίες. Είναι απάτη ο ισχυρισμός του ότι αν γίνει κυβέρνηση, θα βρει δήθεν φιλολαϊκή λύση μέσα στην ΕΕ, χωρίς ρήξη και ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων.

Αρκετά σε εξαπάτησαν τα προηγούμενα χρόνια η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες τους. Ενώ άλλα υπηρετούσαν, άλλα σου έλεγαν, συκοφαντώντας τις θέσεις του ΚΚΕ, τη δράση και τους αγώνες του ΠΑΜΕ.

Τώρα θέλουν να σε παγιδεύσουν, να σε εξαπατήσουν ξανά για να σε αλυσοδέσουν στην πιο στυγνή εκμετάλλευση. Γι' αυτό στήνουν νέα δικομματική κοκορομαχία, από τη μια η ΝΔ με ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες» και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο τσακωμός τους αφορά το ποιος θα είναι στην κυβέρνηση και ποια τμήματα της ελληνικής πλουτοκρατίας θα υποστούν λιγότερες απώλειες από την κρίση. Ο,τι κι αν υπόσχονται τα κόμματα της ΕΕ σε όλες τις παραλλαγές έχει αποδειχτεί ότι είναι το ίδιο οδυνηρά για τους εργαζόμενους.

Μοιάζει αλλά δεν είναι ριζοσπαστικό και φιλολαϊκό το αίτημα μόνο της αλλαγής νομίσματος, όπως προβάλλουν διάφοροι, χωρίς να προτείνουν ριζικές αλλαγές στην οικονομία, χωρίς να σπάσουν ταυτόχρονα τα δεσμά από την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, ώστε μια άλλη, λαϊκή εξουσία να έχει τα εργαλεία της οικονομίας στα χέρια της.

Η έξοδος από την κρίση, τα αδιέξοδα του καπιταλισμού και η λευτεριά από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ προς όφελος του λαού απαιτεί:

Κοινωνικοποίηση όλων των μεγάλων επιχειρήσεων, των υποδομών, του φυσικού και ορυκτού πλούτου, της Ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των μέσων μαζικής μεταφοράς, της γης. Αποδέσμευση από την ΕΕ. Μονομερή διαγραφή του χρέους. Αυτές είναι βασικές προϋποθέσεις για να αναπτύξει η χώρα τις παραγωγικές της δυνατότητες, σχεδιασμένα, προς όφελος του λαού, για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων και της νεολαίας. Αυτό μπορεί να το κάνει μόνο μια εργατική - λαϊκή εξουσία. Γι' αυτό το ΚΚΕ σε καλεί σήμερα να ενώσουμε την πάλη για τα επείγοντα ζητήματα, για τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης της λαϊκής οικογένειας, με την πάλη για τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση, τις ριζικές αλλαγές στην κοινωνία, στην εξουσία και στην οικονομία.

Ζήτω η 1η Μάη! Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!

Ζήτω ο προλεταριακός διεθνισμός, η πάλη για το σοσιαλισμό!

Η εργατική τάξη είναι παγκόσμια δύναμη. Εχει παντού τον ίδιο εχθρό, την καπιταλιστική εκμετάλλευση, τη βαρβαρότητα των μονοπωλίων, το κράτος, όλους τους μηχανισμούς που τα υπηρετούν. Ανεξάρτητα από την εθνότητα και τη γλώσσα, έχει τα ίδια συμφέροντα, το ίδιο μέλλον.

Ενώνουμε τη φωνή και τη γροθιά μας με όλους τους εργάτες που αγωνίζονται για το δίκιο τους και το σοσιαλισμό. Με τους λαούς που δοκιμάζονται από ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Είναι επίκαιρο όσο ποτέ το κάλεσμα: «Προλετάριοι όλων των χωρών, ενωθείτε», που απηύθυναν ο Μαρξ και ο Ενγκελς πριν από πολλά χρόνια, θεμελιώνοντας επιστημονικά ότι η εργατική τάξη είναι η επαναστατική δύναμη του καιρού μας, και ο σοσιαλισμός - κομμουνισμός κοινωνική αναγκαιότητα, γιατί ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος όσο ποτέ άλλοτε.

Η μεγάλη Σοσιαλιστική Οχτωβριανή Επανάσταση το 1917 απέδειξε ότι έχει ανοίξει ο δρόμος περάσματος από τον καπιταλισμό που σαπίζει, στο σοσιαλισμό. Η ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ευρώπη με τη νίκη της αντεπανάστασης, το πισωγύρισμα του επαναστατικού εργατικού κινήματος, είναι προσωρινά. Η εργατική τάξη, ο λαός δεν είπαν ακόμα την τελευταία τους λέξη.

Απέναντι στον καπιταλισμό που σαπίζει, που φέρνει μόνο κρίσεις, βαρβαρότητα και ιμπεριαλιστικούς πολέμους, η εργατική τάξη θα υψώσει και πάλι πιο αποφασιστικά, πιο νικηφόρα τη σημαία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, της κοινωνικής απελευθέρωσης και της παγκόσμιας συναδέλφωσης των λαών.

26 Απρίλη 2013

Η ΚΕ του ΚΚΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ρεαλιστικός και επίκαιρος ο σοσιαλισμός(2017-05-19 00:00:00.0)
Ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος(2016-11-09 00:00:00.0)
Κάλεσμα έντασης της ταξικής πάλης ενάντια στο κεφάλαιο(2016-05-04 00:00:00.0)
Ο σοσιαλισμός η μοναδική διέξοδος(2012-03-18 00:00:00.0)
Νέο αντικομμουνιστικό παραλήρημα(2011-06-08 00:00:00.0)
Για την Εργατική Πρωτομαγιά 2010(2010-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ