Σελ. /16
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Κυριακή 28 Απρίλη 2013 - αριθ. φύλλου: 11538

ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ
Θα 'ναι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο

«Είναι δίπλα μας κι ας "λείπει" γιατί με τόλμη και πίστη, με υπερηφάνεια και σθένος διήνυσε τον αιώνα μας παρηγορητικά και δοξαστικά, μιλώντας σε όσους ακούν και σε όσους δεν φοβούνται να ακούσουν. Θα είναι για πάντα μέσα σ' όλα εκείνα που γι' αυτά έχει λείψει, θα είναι για πάντα μέσα σ' όλο τον κόσμο, τον οποίο τόσο αγάπησε και άλλο τόσο ο κόσμος τον αγάπησε. Θα είναι για πάντα δίπλα μας γιατί με το έργο του απευθύνεται στην ψυχή του λαού»...


ΣΕΛ.  4   -   5


Μίκης Θεοδωράκης επί... δύο

Στο Μέγαρο Μουσικής με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών μια μοναδική πασχαλινή συναυλία με το «Requiem (Ακολουθία εις κεκοιμημένους)» του Μίκη Θεοδωράκη (αφιερωμένο στους νεκρούς της σφαγής των Καλαβρύτων). Επίσης η ζωή και το έργο του κορυφαίου Ελληνα δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζονται από τις 10 Μάη στο Θέατρο «Μπάντμιντον».


ΣΕΛ.  3
ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΟΓΕ
Δράση για την Πρωτομαγιά

Στην τελική ευθεία για την προετοιμασία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας και των συγκεντρώσεων που οργανώνει το ΠΑΜΕ βρίσκονται και οι δυνάμεις της ΟΓΕ.


ΣΕΛ.  16
ISON
Θεαματικός νέος κομήτης

Ενας νέος κομήτης, προερχόμενος από το νέφος Οορτ στις εσχατιές του ηλιακού συστήματος θα κάνει φέτος το πρώτο πέρασμά του κοντά στον Ηλιο και ενδέχεται να είναι ο «κομήτης του αιώνα», από πλευράς θεάματος που θα προσφέρει στους γήινους παρατηρητές.


ΣΕΛ.  9
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αντιλαϊκή η κυβερνητική πολιτική

Η μετατροπή - μέσω επικοινωνιακών κόλπων - του «μαύρου» σε «άσπρο», δεν μπορεί να κρύψει την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική σε επίπεδο μαζικής άθλησης και υγείας των παιδιών.


ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ