Κυριακή 28 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά τα 68 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη

Πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση στις 9 Μάη, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής

«9 Μάη 1945 - 9 Μάη 2013... 68 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη - Εμπνεόμαστε, Διδασκόμαστε, Συνεχίζουμε!» είναι ο τίτλος, αλλά και το περιεχόμενο της πολιτικής - πολιτιστικής εκδήλωσης που διοργανώνει η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Πέμπτη 9 Μάη, στις 7.30 μ.μ. στο Σκοπευτήριο Καισαριανής. Θα μιλήσει ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΚΟ Αττικής. Θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Στην ανακοίνωση - πρόσκληση για την εκδήλωση σημειώνεται:

«68 χρόνια από τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη (9 Μάη 1945)

Εμπνεόμαστε

Από την Κόκκινη Σημαία που ύψωσε στο Ράιχσταγκ ο Κόκκινος Στρατός στο Βερολίνο, εξοντώνοντας το ναζιστικό τέρας, από την καθοριστική συμβολή της Σοβιετικής Ενωσης στη συντριβή των δυνάμεων του φασισμού.

Από την ΕΑΜική Αντίσταση στην τριπλή κατοχή από το γερμανοϊταλικό - βουλγαρικό φασισμό και τους ντόπιους συνεργάτες τους, της οποίας καθοδηγητική δύναμη, οργανωτής και κύριος αιμοδότης της ήταν το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Τιμάμε τα εκατομμύρια των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών σε όλο τον κόσμο που δε δίστασαν να θυσιάσουν και τη ζωή τους.

Ο κομμουνισμός έδειξε και έτσι την ανωτερότητά του, άνοιξε το δρόμο σε λαϊκά κινήματα να επιβάλουν στις χώρες τους άλλο δρόμο ανάπτυξης.

Διδασκόμαστε

Η επιχείρηση της ΕΕ, της αστικής τάξης και των κομμάτων της να διαστρεβλώσουν την Ιστορία, να συκοφαντήσουν τους κομμουνιστές και τη Σοβιετική Ενωση, για να αθωώσουν τον καπιταλισμό δεν πρέπει να περάσει.

Ο φασισμός είναι μια μορφή άσκησης της εξουσίας των μονοπωλίων. Γεννιέται από τα σπλάχνα του καπιταλισμού που σαπίζει, όπως οι κρίσεις και οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Οδηγούνται σ' αυτούς για να ξεπεράσουν τις κρίσεις τους και για να ξαναμοιράσουν τα μονοπώλια τον κόσμο. Ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος ήταν αποτέλεσμα αυτών των αντιθέσεων, που οξύνθηκαν στη μεγάλη καπιταλιστική οικονομική κρίση του 1929 - 1933 και κατόπιν στη νέα κρίση του 1937 - 1939, ενώ ταυτόχρονα επιδίωκαν το τσάκισμα του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, της Σοβιετικής Ενωσης.

Συνεχίζουμε και θα νικήσουμε!

Αξιοποιούμε την ιστορική πείρα, βγάζουμε συμπεράσματα σήμερα που η καπιταλιστική οικονομική κρίση βαθαίνει και το σύστημα αξιοποιεί την εθνικοσοσιαλιστική φασιστική Χρυσή Αυγή για το χτύπημα του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Ξεσκεπάζουμε, απομονώνουμε τη φασιστική Χρυσή Αυγή, τους απογόνους των ταγματασφαλιτών, των συνεργατών των Γερμανών και τους οπαδούς της Χούντας. Ο μόνος αγώνας που πραγματικά στρέφεται ενάντια στους άδικους πολέμους και το φασισμό είναι ο αγώνας που στρέφεται ενάντια στα μονοπώλια, στο καπιταλιστικό σύστημα. Η λεγόμενη αντιφασιστική συμμαχία και αγώνας αποσπασμένος από την πάλη ενάντια στον καπιταλισμό παγιδεύει σε δρόμο αδιέξοδο, ανακυκλώνει τις αιτίες που γεννούν το φασισμό.

Η δύναμη του λαού βρίσκεται στη Λαϊκή Συμμαχία. Μόνο μια ισχυρή αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολουμένων, της νεολαίας, των γυναικών, της φτωχής αγροτιάς μπορεί να πολεμήσει αποφασιστικά και το φασισμό, τελικά να εξαλείψει τη μήτρα που τον γεννά. Η ανατροπή της σοσιαλιστικής οικοδόμησης με την επικράτηση της αντεπανάστασης δεν αναιρεί την αναγκαιότητα και επικαιρότητα της σοσιαλιστικής εξουσίας.

Στον 21ο αιώνα η εργατική τάξη με μεγαλύτερη ωριμότητα και σταθερότητα θα κατακτήσει την πολιτική εξουσία, θα οικοδομήσει το σοσιαλισμό - κομμουνισμό και θα οργανώσει την οικονομία με κριτήριο την ικανοποίηση των κοινωνικών λαϊκών αναγκών.

Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον

Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν...

...Και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα

Αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον

Δε θα πεθάνει μόνος. Τσάκισέ τον!

(Μπ. Μπρεχτ)».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ