Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 27 Απρίλη 2013 - 2η έκδοση - αριθ. φύλλου: 11537

ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ με το πολυνομοσχέδιο - καρμανιόλα

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να βάλουν τέρμα σ' αυτήν τη σφαγή για να κερδίζει η πλουτοκρατία και να συντηρείται το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα

ΠΑΜΕ: ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Αρχίζει σήμερα η συζήτηση του αντιλαϊκού πολυνομοσχεδίου στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή, ενώ αύριο θα συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στην Ολομέλεια της Βουλής. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ έχει καταγγείλει το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, ζητώντας να γίνει ονομαστική ψηφοφορία. Το πολυνομοσχέδιο - λαιμητόμος κλιμακώνει την αντιλαϊκή επίθεση και αποκαλύπτει τους στόχους της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας: Μονιμοποιεί το χαράτσι στα ακίνητα, εξοντώνει τα λαϊκά νοικοκυριά με κατασχέσεις μισθών και συντάξεων και με προσαυξήσεις στις ληξιπρόθεσμες «οφειλές». Σπρώχνει στην απόγνωση τους αυτοαπασχολούμενους με μέτρα υπέρ των μονοπωλίων και οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.


ΣΕΛ.  3,    15

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
Δράση για την επιτυχία της απεργίας

Εντείνονται οι προετοιμασίες για την επιτυχία της απεργίας την 1η του Μάη μέσα από πολύμορφες εκδηλώσεις αλλά και παρεμβάσεις για κάθε λαϊκό πρόβλημα. Πολλές οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί για μέσα στο Σαββατοκύριακο.


ΣΕΛ.  10   -   11

Η μετάδοση της ομιλίας του Δ. Κουτσούμπα

Η ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, στην εναρκτήρια εκδήλωση του διήμερου Επιστημονικού Συνεδρίου, που διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ για τον Μπέρτολτ Μπρεχτ, θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΤ1, σήμερα Σάββατο, στις 10 π.μ. Σε ζωντανή μετάδοση θα προβληθεί επίσης από την τηλεόραση και το portal του «902».


ΣΕΒ - ΓΣΕΕ αντεργατικό μπλοκ

Ως «εύλογα και νόμιμα επιχειρήματα, τα οποία σχετίζονται και με την ίδια την ύπαρξή τους» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τις δηλώσεις του ΣΕΒ ότι είναι ξεπερασμένη η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και η ενασχόληση με τον κατώτατο μισθό, ενώ προβάλλοντας το επιχείρημα ότι «ο μέσος όρος αμοιβών είναι πολύ υψηλότερος από τα κατώτατα όρια», απαιτεί ισοπέδωση όλων των μισθών με την επιβολή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων. Ο ΣΕΒ προβάλλει ως περιεχόμενο του «Κοινωνικού διαλόγου» νέα μέτρα ενίσχυσης των καπιταλιστών, όπως φοροαπαλλαγές, κρατικό χρήμα, ιδιωτικοποιήσεις, ευελιξία στην αγορά εργασίας, νομοθετικές ρυθμίσεις επιτάχυνσης των επενδύσεων, μείωση εργοδοτικών εισφορών κλπ. Και προκειμένου, όπως λέει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, να μην κινδυνεύσει η ύπαρξή τους, συμφώνησε με το ΣΕΒ στο σχεδιασμό της ανάπτυξης με κριτήριο τα κέρδη.Η εργατική τάξη να αλλάξει τους συσχετισμούς, να πετάξει στο καλάθι των αχρήστων τον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό και τη στρατηγική του στο κίνημα. Να χτίσει την ταξική της ενότητα με στόχο την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.Αμεσα να οργανώσει τον αγώνα για τις Συμβάσεις.



ΠΑΣΕΒΕ
Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις

ΣΕΛ.  18
«ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΗ»
Σημείωσε αύξηση πάνω από 60%

ΣΕΛ.  14
ΚΝΕ
Μαθητικά Φεστιβάλ το Σαββατοκύριακο

ΣΕΛ.  19
ΟΜΟΣΠ. ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
Πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων

ΣΕΛ.  28
«ΔΙΚΤΥΟ ATLAS» ΤΗΣ ΕΕ
Κολοσσιαία άσκηση καταστολής

ΣΕΛ.  7

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ