Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Δεν πέρασαν οι τραμπουκισμοί των χρυσαυγιτών

«Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Νοσοκομείο», λέει το ΔΣ του Σωματείου των εργαζομένων, με αφορμή την ανεπιτυχή «έφοδο» που επιχείρησαν τη Δευτέρα

Νέο κρούσμα τραμπουκισμού από φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής σημειώθηκε Δευτέρα βράδυ στην Καλαμάτα, στο Γενικό Νοσοκομείο, καθώς ομάδα νεοναζί, με επικεφαλής τον βουλευτή τους Δ. Κουκούτση επιχείρησε μετά τις 11 μ.μ. «έφοδο» για να εντοπίσει «παράνομες» αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες, όπως είχαν κάνει και στο νοσοκομείο της Τρίπολης.

Τα φασιστοειδή εμποδίστηκαν από την ασφάλεια του νοσοκομείου. Ακολούθως, ενόσω αποχωρούσαν ήρθαν αντιμέτωποι με ομάδα Τσιγγάνων, οι οποίοι είχαν μεταφέρει εκεί 22χρονο που είχε ξυλοκοπηθεί. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία» της Καλαμάτας, οι Τσιγγάνοι (που αποδίδουν τον τραυματισμό του 22χρονου σε ρατσιστές) πίστεψαν ότι οι χρυσαυγίτες τούς περίμεναν επί τούτου στο νοσοκομείο. Προκλήθηκε ένταση και στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Η εμφάνιση των φασιστοειδών προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων. Το ΔΣ του σωματείου των εργαζομένων στο νοσοκομείο τονίζει: «Είναι η περίοδος που η κατάσταση στα Νοσοκομεία χτυπάει κόκκινο. Ελλείψεις υλικών και προσωπικού, μειώσεις μισθών, απλήρωτες υπερωρίες, ολοένα και αυξανόμενη συμμετοχή των ασθενών από την τσέπη τους για παροχές Υγείας. Δε θίγουν τίποτε από όλα αυτά οι Χρυσαυγίτες. Είναι αγκαλιά με την τρικομματική κυβέρνηση στο τσάκισμα των δικαιωμάτων του λαού. Υπάρχει σωματείο αποκλειστικών νοσοκόμων που έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τυχόν παρατυπίες. Δε χρειάζονται κανενός είδους προστάτες και μάλιστα φασιστοειδή (...) Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους στο Νοσοκομείο». Η διοίκηση του Νοσοκομείου, σε ανακοίνωσή της, εκφράζει «τη βαθιά της αντίθεση για την αυθαίρετη και ανεπίτρεπτη ανωτέρω ενέργεια».

Καταδικάζει και η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ: «(...) καλούμε το λαό της Μεσσηνίας σύσσωμο, από κοινού με τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο να τους απομονώσουν, να μη δεχτούν άλλες τέτοιες ενέργειες. Η καπιταλιστική κρίση και η πολιτική της τρικομματικής κυβέρνησης διαμορφώνουν μια ασφυκτική κατάσταση και στο χώρο της Υγείας. Ελλείψεις σε υλικά και προσωπικό, εξευτελιστικοί μισθοί, απλήρωτες υπερωρίες και πάγωμα προσλήψεων είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα. Ταυτόχρονα, για να αποκτήσουν οι ασθενείς πρόσβαση στις υπηρεσίες Υγείας και στα φάρμακα πρέπει να πληρώσουν ολοένα και περισσότερα από την τσέπη τους. Γι' αυτά δε λένε τίποτα, τα κάνουν γαργάρα με την κυβέρνηση (...) Ελληνες και μετανάστες βιώνουμε τα ίδια προβλήματα και από κοινού πρέπει να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, υψηλού επιπέδου για όλο το λαό. Καλούμε τη διοίκηση του νοσοκομείου να πάρει θέση για το ζήτημα. ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ».

Σε ανακοίνωσή της, η Τοπική Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους: «Να αγωνιστούν μέσα από τα σωματεία τους με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Χαρακτηριστικό του φασισμού είναι ο ρατσισμός και η βία προς τους αδύναμους. Αυτοί που έκαναν ντου χθες στους αδύναμους είναι οι ίδιοι που πήγαν και προσκύνησαν στο Μελιγαλά και έδωσαν τον όρκο του ταγματασφαλίτη».

Ούτε γη, ούτε νερό στους ναζί!

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο με τον Κουκούτση να λέει σε καφενείο στα Φιλιατρά «(μας κατηγορούν ως) έκτρωμα, μίασμα... γρυλίζετε, φασιστόμουτρα, χιτλερόμουτρα, ταγματασφαλίτες... ε, δε μας ενοχλεί κιόλας...».

«Αυτή είναι η Χρύση Αυγή! Είναι απόγονοι των λαομίσητων συνεργατών των Γερμανών, των διαβόητων Ταγμάτων Ασφαλείας, που ορκίζονταν πίστη στο Χίτλερ», απαντά η ΝΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ σε σχόλιό της για το αίτημα των φασιστοειδών να τους παραχωρηθεί το Λιμενικό Πάρκο.

«Εχουν απύθμενο θράσος! Τώρα ζητάνε να τους παραχωρηθεί επίσημα χώρος στην Καλαμάτα, για να προπαγανδίσουν τις ναζιστικές φασιστικές ιδέες τους! Στην Καλαμάτα που κάθε γειτονιά της είναι ποτισμένη με το αίμα εκατοντάδων αγωνιστών που δεν ανέχτηκαν την μπότα του Χίτλερ στον τόπο τους. Ούτε γη, ούτε νερό στους φασίστες και στους ναζιστές!

Καλούμε το δήμαρχο Καλαμάτας και τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου να μη δεχτούν να συναντηθούν καν μαζί τους, πόσο μάλλον να τους παραχωρηθεί δημόσιος χώρος. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να νομιμοποιηθούν τέτοιου τύπου μορφώματα και οι πρωτοβουλίες τους», καταλήγει.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org