Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΑΣΗ ΛΑΪΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ
Παρεμβάσεις για άμεσες λύσεις στα λαϊκά προβλήματα

Παλιότερη κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Ηλιούπολης
Παλιότερη κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής Ηλιούπολης
Σε δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησε η Λαϊκή Επιτροπή Προσφυγικών προχτές το πρωί μπροστά από τη ΔΕΗ (Ακτή Δυμαίων) με αφορμή τη διατήρηση του εξοντωτικού χαρατσιού στη ΔΕΗ καθώς και τις πρόσφατες νέες αυξήσεις που επέβαλε η επιχείρηση.

Στη συζήτηση που ακολούθησε με τον περιφερειακό διευθυντή του υποκαταστήματος της ΔΕΗ απαίτησαν να καταργηθεί άμεσα το χαράτσι, να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 50% και να μην προχωρά η ΔΕΗ σε καμία διακοπή ρεύματος λόγω οφειλών, τη στιγμή μάλιστα που η πλειοψηφία των οικογενειών στη συνοικία των Προσφυγικών δεν μπορεί να πληρώσει ούτε το λογαριασμό του ρεύματος.

Στην Κήρινθο Ευβοίας, η Λαϊκή Επιτροπή καταγγέλλει τη δημοτική αρχή Κηρέως ότι αδιαφορεί για την υγεία των κατοίκων της περιοχής καθώς το νερό που πίνουν είναι ακατάλληλο. Σύμφωνα με τους δύο τελευταίους μικροβιολογικούς ελέγχους νερού που έκανε η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της ΠΕ Ευβοίας βρέθηκε με υψηλές παραμετρικές τιμές σε κολοβακτηρίδια, εντερόκοκκους και e coli. Οπως σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Λαϊκή Επιτροπή είναι επιτακτική ανάγκη «να προχωρήσει η Δημοτική Επιχείρηση Υδρεύσης σε διακοπή του νερού και να τροφοδοτηθούν οι κάτοικοι με εμφιαλωμένα νερά μέχρι να υπάρξουν ασφαλή νέα αποτελέσματα από την αρμόδια υπηρεσία της ΠΕ Ευβοίας».

Στην Καλλιθέα, η Λαϊκή Επιτροπή και η Επιτροπή Ανέργων προχώρησαν χτες το πρωί σε κινητοποίηση στο τοπικό υποκατάστημα του ΙΚΑ απαιτώντας το σφράγισμα των βιβλιαρίων ασθενείας σε όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στην Ηλιούπολη, σε παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο Βασίλη Βαλασσόπουλο (ΠΑΣΟΚ) προχώρησαν χτες το πρωί η Λαϊκή Επιτροπή και η Αγωνιστική Συνεργασία Γονέων στο Δημαρχείο διεκδικώντας μέτρα για τη σίτιση όλων των μαθητών, εξοπλισμό των υλικοτεχνικών υποδομών των σχολείων, τη διενέργεια εμβολίων σε παιδιά ανασφάλιστων γονιών με ευθύνη του κράτους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ