Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Να σταματήσει η βαρβαρότητα κατά μεταναστών

Icon

Να σταματήσει η βαρβαρότητα κατά των κρατουμένων μεταναστών, να κλείσουν τα κέντρα κράτησης όπως αυτό της Αμυγδαλέζας, να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς και υγιεινοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων του ιμπεριαλισμού, ζητά ανάμεσα σε άλλα το ΚΚΕ, με αφορμή την απεργία πείνας εκατοντάδων φυλακισμένων μεταναστών.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ έχει ως εξής:

«Στην Αμυγδαλέζα και σε όλα τα κέντρα κράτησης μεταναστών, ακόμη και σε κρατητήρια Αστυνομικών Τμημάτων, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες είναι φυλακισμένοι, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες και για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να έχουν διαπράξει κάποιο έγκλημα, παρά μόνο γιατί θέλησαν να ξεφύγουν από την πείνα και τους πολέμους. Φυλακίζονται ακόμη και αιτούντες άσυλο, κατά παράβαση ακόμη και διεθνών συνθηκών. Την ίδια στιγμή, η τρικομματική κυβέρνηση προαναγγέλλει τη λειτουργία και νέων τέτοιων κολαστηρίων, που προκλητικά τα ονομάζει κέντρα "φιλοξενίας", αλλά δεν είναι τίποτε άλλο παρά σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Αυτή η βαρβαρότητα, η κατάφωρη προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που έχει οδηγήσει ορισμένους από τους κρατούμενους μετανάστες μέχρι και σε απόπειρες αυτοκτονίας, πρέπει να σταματήσει.

Να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς και υγιεινοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας και να κλείσουν όλα τα κέντρα κράτησης. Να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους θέλουν να πάνε σε άλλες χώρες, απειθαρχία στο Δουβλίνο ΙΙ και τη Σένγκεν, ρήξη με την πολιτική της ΕΕ. Να υπάρξουν αξιόπιστες και γρήγορες διαδικασίες παροχής ασύλου στους πρόσφυγες. Να δοθούν άδειες παραμονής σε όσους ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιχειρήσεις "Ξένιος Ζευς"».

Σημειώνεται ότι στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας υπολογίζεται ότι κρατούνται 1.500 - 2.000 μετανάστες έχοντας καταλήξει εκεί μετά τις επιχειρήσεις - «σκούπα» της Αστυνομίας. Από το περασμένο Σάββατο εκατοντάδες κρατούμενοι μετανάστες, αθώοι άνθρωποι, έχουν ξεκινήσει απεργία πείνας, διαμαρτυρόμενοι για την αδικαιολόγητη παράταση του χρόνου κράτησής τους από δέκα έως και δεκαοχτώ μήνες. Σύμφωνα με καταγγελίες, προχτές βράδυ και χτες πρωί αστυνομικοί ξυλοφόρτωσαν μετανάστες και τους επέβαλαν να μείνουν πολλές ώρες στο προαύλιο πιέζοντάς τους να διακόψουν τη διαμαρτυρία τους.

  • Σήμερα, στις 9 π.μ., θα μεταβεί στο χώρο της Αμυγδαλέζας αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος Γιώργο Λαμπρούλη.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να σταματήσει η βαρβαρότητα κατά μεταναστών (2013-04-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org