Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΝΙΔΙ
Συγκέντρωση ενάντια στις φασιστικές επιθέσεις

Ηχηρή απάντηση ενάντια στο ρατσισμό, την ξενοφοβία και τις επιθέσεις φασιστοειδών κατά μεταναστών, όπως και στην ανοχή της αστυνομίας σε τέτοιες επιθέσεις δόθηκε την Κυριακή το απόγευμα στις γειτονιές του Μενιδίου. Εκατοντάδες μετανάστες - εργάτες από το Πακιστάν από νωρίς το απόγευμα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στην όδο Αγίας Τριάδας ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Κοινότητάς τους, έχοντας στο πλευρό τους φορείς του μαζικού λαϊκού κινήματος της πόλης, τη Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου. Εκεί, παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι αντιρατσιστικών οργανώσεων.

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τα συχνά κρούσμα επιθέσεων φασιστοειδών σε ανύποπτους μετανάστες και τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό που έγινε στις 31 Μάρτη στις οδούς Δέδε και Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου 3 μετανάστες χτυπήθηκαν βάναυσα και με σιδερογροθιές από 6 άτομα που εμφανίστηκαν ως αστυνομικοί και μετά από αντιδράσεις περίοικων τράπηκαν σε φυγή. Ωστόσο, η αστυνομία που έφτασε στο χώρο έσπευσε να προσαγάγει τους μετανάστες και στη συνέχεια με το πρόσχημα ότι οι δύο δεν είχαν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα να τους συλλάβει όντας χτυπημένοι και στο πρόσωπο. Οπως καταγγέλλουν μεταναστευτικές οργανώσεις, μόνο μετά από πολλές ώρες τούς έστειλαν στο νοσοκομείο για να επιστρέψουν στη συνέχεια στο κρατητήριο, όπου και κρατούνται ως σήμερα.

Την περασμένη Κυριακή μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ακολούθησε πορεία στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί, αντιπροσωπεία των μεταναστών συνοδευόμενη και από εκπρόσωπο της Λαϊκής Επιτροπής επισκέφτηκε τον διοικητή και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ