Τετάρτη 10 Απρίλη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλουν επίθεση Αστυνομίας σε μικροπωλητές

Επίθεση από μεικτό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας σε μικροπωλητές στη λαϊκή αγορά της Καλογρέζας, την περασμένη Δευτέρα 1η Απρίλη, καταστρέφοντας με βία προϊόντα και πετώντας τα κάτω, καταγγέλλουν οι Κομματικές Οργανώσεις Νέας Ιωνίας του ΚΚΕ.

Ειδικότερα στη σχετική ανακοίνωση - καταγγελία επισημαίνουν ανάμεσα σε άλλα:

«Μετά την τελευταία επιχείρηση μεικτού κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ. και της Δημοτικής Αστυνομίας πριν από ενάμιση χρόνο, με εντολή του αστυνομικού διοικητή και του δήμαρχου Ηρακλή Γκότση, η δημοτική αρχή επανέρχεται σε λογικές καταστολής και εκφοβισμού. Παρουσιάζονται για άλλη μια φορά ως εχθρός των μικρών εμπόρων, οι μετανάστες και οι μικροπωλητές που "πουλάνε παράνομα" και "δεν αποδίδουν ΦΠΑ" και όχι η τεράστια φορολογία, τα μεγάλα μονοπώλια, το γεγονός ότι ο λαός στενάζει και δεν έχει να φάει, το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι. Σε αντίδραση των κατοίκων για την πράξη αυτή, υπάλληλος της δημοτικής αστυνομίας απάντησε ''τη δουλειά μας κάνουμε" και "αυτοί κλείνουν τα μαγαζιά".

Κι όλα αυτά από μια δημοτική αρχή (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ) που συνεχώς κομπάζει για την "αριστεροσύνη" της και το "φιλανθρωπικό" της έργο (κοινωνικά παντοπωλεία με δωρεές από super market, αναδασώσεις με το "φιλολαϊκό" ΣΚΑΪ κλπ). Στα λόγια υιοθετεί αντιρατσιστικά συνθήματα και αγωνιστικά αιτήματα μικρεμπόρων, αλλά στην πράξη συμπράττει στην εφαρμογή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ.

Καταγγέλλουμε στο λαό της προσφυγικής και εργατομάνας Νέας Ιωνίας τη δημοτική αρχή που για ακόμη μια φορά επανέρχεται σε λογικές καταστολής αλλά και αποπροσανατολισμού από τις αιτίες των προβλημάτων του λαού. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μικροί έμποροι της περιοχής μας πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τη Δημοτική Αρχή και τα κόμματα που τη στηρίζουν».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org