Κήρυγμα ταξικής συναίνεσης με αφορμή την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της ΝΔ
Για την κυβέρνηση και τα επιτελεία της, προτεραιότητα ήταν και παραμένει η συκοφάντηση των εργατικών λαϊκών αγώνων, που μπήγουν καρφί στο μάτι της μεγαλοεργοδοσίας |
Αποκαλυπτική για τις διαθέσεις της ηγεσίας της ΝΔ, είναι η δήλωση του γραμματέα της ΝΔ. Με αφορμή την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ, επανέφερε την αντιδραστική θεωρία των άκρων, που θέλει να εξισώσει τους μαζικούς αγώνες του λαού και την πρωτοπορία τους, με τη δράση των συμμοριών της Χρυσής Αυγής και των διαφόρων μηχανισμών που έχουν στόχο να τσακίσουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα. Με περίσσιο θράσος, ο Μ. Κεφαλογιάννης ζήτησε από όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν «τα άκρα και τις ακρότητες, από όπου και αν προέρχονται, από την άκρα δεξιά έως την άκρα αριστερά».
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας, με αφορμή το περιστατικό, μιλώντας (στο «Realfm») ζήτησε «ενότητα όλων των νομίμων πολιτικών κομμάτων, πίσω από το αίτημα για την εφαρμογή της νομιμότητας», αξιώνοντας ουσιαστικά πολιτική συναίνεση στην υλοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής και των νόμων που την εφαρμόζουν. Δεν έκρυψε ότι απώτερος στόχος είναι να μπει το εργατικό - λαϊκό κίνημα στο γύψο, αξιοποιώντας και τέτοιες ενέργειες, για την ολοένα αυξανόμενη κρατική καταστολή ενάντια στο λαϊκό κίνημα, προκειμένου να υπάρξει ασφάλεια για τους επενδυτές, δηλαδή για τα μονοπώλια.
«Εάν δεν υπάρχει κοινωνική ειρήνη, θα γίνουν ποτέ επενδύσεις στην Ελλάδα; Θα υπάρξει οικονομική ανάπτυξη; Οχι βέβαια. Το κέντρο της Αθήνας, αν δεν υπάρξει ηρεμία θα αναπτυχθεί ποτέ ξανά οικονομικά; Οχι βέβαια», είπε χαρακτηριστικά. Μόνο που στην «κοινωνική ειρήνη» εντάσσουν πρώτο στη λίστα το σιωπητήριο των εργατικών λαϊκών αγώνων. Ο ίδιος έσπευσε να προκαταβάλλει ότι «δε βοηθάει ούτε την έρευνα των διωκτικών αρχών, ούτε το πολιτικό κλίμα, η αναφορά γενικά και αόριστα σε παρακρατικούς».
Μιλώντας στον ανταποκριτή του BBC, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, αποφάνθηκε ότι για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ ευθύνονται «ακροαριστεροί αναρχικοί», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι υπάρχουν αποδείξεις για αυτό.
Από την πλευρά του, ο Α. Σαμαράς στέλνει μήνυμα ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει ακάθεκτη τη μετωπική επίθεση κατά του λαού, διαβεβαιώνοντας πλουτοκρατία και ξένους δανειστές ότι δεν πρόκειται να χαλαρώσει τους ρυθμούς. «Καμία χαλάρωση της προσπάθειάς μας! Γιατί υπάρχει κίνδυνος να... ξανακυλήσουμε! Κανένας εφησυχασμός! Ολοι μπορούν να αισιοδοξούν. Εμείς δε θα ησυχάσουμε αν δε βγούμε από την κρίση οριστικά», είπε σε συνέντευξη στο «Βήμα της Κυριακής».
Στην προσπάθειά του να παραπλανήσει το λαό, ώστε να βάλει πλάτες στην εφαρμοζόμενη πολιτική, δε διστάζει να ισχυριστεί ότι όσο πιο γρήγορα εφαρμοστούν τα άγρια μέτρα και επιτευχθούν οι στόχοι των μνημονίων, τόσο πιο γρήγορα η κυβέρνηση θα αποκαταστήσει τάχα τις αδικίες και θα βελτιωθεί η ζωή του λαού. «Εχουμε πει ότι επιδιώκουμε να ξεπεράσουμε τους στόχους μας ώστε να μπορέσουμε να διορθώσουμε και αδικίες που έχουν γίνει, όπως άλλωστε το προβλέπει για πρώτη φορά η νέα δανειακή σύμβαση», τόνισε προκλητικά, κακοποιώντας βάναυσα την πραγματικότητα.
Παράλληλα, συνεχίζει την καλλιέργεια κλίματος τεχνητής αισιοδοξίας, καλώντας το λαό να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων, με φτηνή εργατική δύναμη και ιδιωτικοποίηση των πάντων. «Πιστεύω ότι η ανάκαμψη θα φανεί στα τέλη του 2013 ώστε η επόμενη να είναι η πρώτη χρονιά με "θετικό πρόσημο", δηλαδή με άνοδο του ΑΕΠ», επαναλαμβάνει, αξιώνοντας ταυτόχρονα από το λαό να στηρίξει ενεργά τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνηση, που δεν κρύβει ότι γίνονται με γνώμονα την απρόσκοπτη κερδοφορία των επενδυτών.
«Κάνουμε ό,τι μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία "ωρίμανσης", να παρακάμψουμε και τελικά να εξαλείψουμε τη γραφειοκρατία», διαβεβαιώνει τους επίδοξους επενδυτές ο Α. Σαμαράς. Περιγράφοντας τους τομείς της οικονομίας στους οποίους η κυβέρνηση προωθεί τις επενδύσεις, αναφέρει μεταξύ άλλων «ποιοτικό τουρισμό, θεματικά πάρκα και μαρίνες, ναυτιλία και αξιοποίηση ολόκληρου του δυναμικού της με μετατροπή της Ελλάδας σε διεθνές ναυτιλιακό κέντρο, συμπεριλαμβανομένων και των ναυπηγείων, ενεργειακά έργα, επικοινωνίες και υψηλή τεχνολογία».
Για σήμερα το απόγευμα είναι προγραμματισμένη στο Μέγαρο Μαξίμου νέα σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.