Τρίτη 15 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
... με τη φιλοδοξία του καλού διαχειριστή

Το ζητούμενο είναι οι εργαζόμενοι, ριζοσπαστικοποιημένα τμήματα του λαού να βγάλουν τα δικά τους συμπεράσματα για το τι σημαίνει αυτή η αποθέωση της νομιμότητας εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτό το επιχείρημα της «πάταξης της ανομίας και της παραβατικότητας», που υιοθετεί και ο Αλ. Τσίπρας, αποκαλύπτεται και σε ποιου όφελος είναι η πολιτική του. Δίνει διαπιστευτήρια στο σύστημα, ότι θα το διαχειριστεί ενάντια στο λαό. Επίσης, με το επιχείρημα της «πάταξης της ανομίας και της παραβατικότητας», η κυβέρνηση ενισχύει την καταστολή σε βάρος του λαού και των αγώνων του. Το κυνήγι της ανομίας δεν αφορά τις καταλήψεις και τα γκαζάκια. Αυτά ποτέ δεν τα φοβήθηκε το σύστημα. Αλλωστε, τις καταλήψεις και τις ομάδες (μηχανισμούς), που στεγάζουν, το ίδιο το σύστημα τις έχει όλα αυτά τα χρόνια υπό την προστασία του, τις έχει πολλαπλά αξιοποιήσει σε βάρος του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Το κυνήγι της ανομίας, για το οποίο γίνεται λόγος, δεν αφορά ούτε τα σκάνδαλα, που βγαίνουν από τα σπλάχνα του συστήματος.

Πίσω από τα κυνηγητά των καταλήψεων, πίσω από τις κορόνες περί πάταξης της ανομίας, βρίσκεται η πρόθεση της κυβέρνησης να εντείνει τον αυταρχισμό και την καταστολή σε βάρος του κινήματος. Στο όνομα της νομιμότητας, βγαίνουν οι απεργίες παράνομες, στο όνομα της νομιμότητας γίνεται το κυνήγι των μεταναστών, στο όνομα της νομιμότητας διώκονται από την εφορία οι λαϊκές οικογένειες, που δεν έχουν να πληρώσουν τα δυσβάσταχτα χαράτσια και τους φόρους.

Σε αυτήν την αστική νομιμότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει τα δικά του διαπιστευτήρια, γιατί είναι δύναμη που φιλοδοξεί να διαχειριστεί το καπιταλιστικό σύστημα και τη νομιμότητά του. Οπως δίνει διαπιστευτήρια στους ιμπεριαλιστές, στις ΗΠΑ (Brooking Institute) και τον Σόιμπλε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ