Τρίτη 15 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ
Στοχοποιούν την πάλη του λαού

Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΚΚΕ σε σχετική συζήτηση χτες στην Ολομέλεια

Παρεμβαίνοντας χτες στη Βουλή, για την υπόθεση της ένοπλης επίθεσης κατά των κεντρικών γραφείων της ΝΔ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θ. Παφίλης τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι αυτονόητη η καταδίκη της επίθεσης στα γραφεία της ΝΔ. Εχουμε τοποθετηθεί και γενικά ως κόμμα αλλά και η Γενική Γραμματέας του Κόμματός μας μίλησε. Εχουμε καταδικάσει, επίσης, τις ατομικές επιθέσεις με γκαζάκια ή με άλλους τρόπους κατά δημοσιογράφων.

Είναι προφανές ότι αυτό που αντικειμενικά συμβαίνει είναι η προσπάθεια με αυτές τις επιθέσεις να υπάρχει ένας αποπροσανατολισμός του λαού και κάποια μορφή τρομοκράτησης. Ωστόσο, σε ό,τι αφορά την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, το θέμα είναι πιο σύνθετο σε ό,τι αφορά το σκοπό και σε ό,τι αφορά τον συμβολισμό. Δεν θα μπω σε επιμέρους λεπτομέρειες, πώς έγινε κ.λπ. Δεν είναι καθόλου απλό.

Με δεδομένη, λοιπόν, την καταδίκη αυτών των ενεργειών, το ΚΚΕ καλεί το λαό οργανωμένα, μέσα από το οργανωμένο μαζικό λαϊκό κίνημα, να κλιμακώσει την πάλη κατά της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης. Γιατί είναι άλλο πράγμα η καταδίκη αυτών των μορφών βίας και άλλο πράγμα ο αγώνας που πρέπει να ενταθεί απέναντι στη βαρβαρότητα που φέρνει η πολιτική της κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ