Τρίτη 15 Γενάρη 2013
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ
Κίνδυνοι για το Κυπριακό από τους ανταγωνισμούς και την κρίση

Συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή συνάντηση στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή
Από τη χτεσινή συνάντηση στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή
Συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρο Κυπριανού, που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Αθήνα, είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στα γραφεία του Κόμματος στη Βουλή, με θέμα τόσο τις εξελίξεις στην οικονομία, όσο και στο Κυπριακό.

Η Αλ. Παπαρήγα σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ανέφερε: «Με πολύ μεγάλη χαρά συναντηθήκαμε με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, τον σ. Κυπριανού, ανταλλάξαμε εμπειρίες πια και για τα θέματα της κρίσης, των μνημονίων, μια και οι δυο χώρες βρίσκονται σε μία παράλληλη πορεία.

Εμείς βεβαίως δεν μπορούμε να ξεχάσουμε την υποχρέωσή μας σ' αυτή την περίοδο, μαζί με τα θέματα της κρίσης να σκεφτόμαστε την κατάσταση στην περιοχή και το άλυτο ακόμα Κυπριακό πρόβλημα, που οπωσδήποτε σε συνθήκες κρίσης μπορεί να δημιουργήσει και περισσότερες παρενέργειες, μια και η περιοχή έχει και μεγάλους ανταγωνισμούς. Και σ' αυτήν την περίπτωση, είναι μεν αυτονόητο, αλλά δεν το θεωρούμε καθόλου περιττό και ρουτίνα, να επαναλαμβάνουμε τη σταθερή μας θέση για τη δίκαιη επίλυση του Κυπριακού έτσι όπως το διεκδικεί η Κυπριακή Προεδρία».

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ από την πλευρά του ανέφερε για τη συνάντηση με την Αλ. Παπαρήγα ότι «έχουμε συμφωνήσει σε όλες τις αναλύσεις των θεμάτων τα οποία έχουμε συζητήσει. Οπως έχει αναφέρει και η ίδια, έχουμε συζητήσει πλέον την κατάσταση της κυπριακής οικονομίας όπως εξελίσσεται μετά από την προσφυγή μας για στήριξη από το μηχανισμό από την τρόικα και πρέπει να πω ότι οι ανησυχίες τις οποίες είχαμε διατυπώσει από το αρχικό στάδιο αυτών των συζητήσεων που είχαν ξεκινήσει με την τρόικα, δυστυχώς επιβεβαιώνονται».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, τόνισε ότι «και εδώ είναι πλήρης η ταύτισή μας στην ανάλυση του θέματος», υπογραμμίζοντας ότι «μας ανησυχεί πάρα πολύ το γεγονός ότι κάποιοι καταβάλλουν προσπάθειες δυστυχώς και από το εξωτερικό, αλλά φαίνεται και στο εσωτερικό του νησιού, να ξεφύγει το Κυπριακό από τη συμφωνημένη βάση λύσης».

Ο Α. Κυπριανού συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με τον υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. Το βράδυ μίλησε σε προεκλογική συγκέντρωση στο οίκημα της «Προοδευτικής», στους Αμπελόκηπους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον Α. Κυπριανού(1/4/2016)
Αναγκαιότητα η αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών(17/3/2015)
Στην Ελλάδα ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ(29/3/2011)
Μόνη λύση η διζωνική δικοινοτική Ομοσπονδία(12/1/2010)
Συγχαρητήρια από Χριστόφια - Κυπριανού(6/10/2009)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org