Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Διεκδικούν σίτιση - στέγαση - μετακίνηση

Κινητοποίηση για να έχουν στέγαση και οι 450 φοιτητές του Πανεπιστημίου Αθήνας που έκαναν τη σχετική αίτηση πραγματοποίησαν, χτες, οι δυνάμεις του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Η Επιτροπή Αγώνα της Φοιτητικής Εστίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΦΕΠΑ) και οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών στο Πανεπιστήμιο Αθήνας, χτες, στην κινητοποίηση, η οποία έγινε όταν συνεδρίαζε το ΔΣ της Εφορίας της Λέσχης, απαίτησαν άμεση λύση.

Υπενθυμίζουμε ότι από τις 450 αιτήσεις μπορούν να καλυφθούν μόλις οι 110! Οι δυνάμεις του ΜΑΣ ζήτησαν απ' το ΔΣ να θέσει και αυτό μαζί με τους φοιτητές το θέμα στη σημερινή Σύγκλητο. Απαίτησαν να βρεθεί λύση είτε σε ξενοδοχεία, είτε να δοθεί επίδομα ενοικίου και, φυσικά, ν' αξιοποιηθεί η τεράστια περιουσία του Πανεπιστημίου Αθήνας για τη στέγαση των φοιτητών. Το ΔΣ δήλωσε πως δεν είναι υπεύθυνο να πάρει θέση για τα συγκεκριμένα θέματα. Γενικότερα, η λογική του ΔΣ (και των εκπροσώπων του συλλόγου εστιακών που είναι στις δυνάμεις ΕΑΑΚ) ήταν να προχωρήσει η διαδικασία για τους 110 και μετά να διεκδικηθεί το παραπάνω κ.ο.κ. Οι δυνάμεις του ΜΑΣ διοργανώνουν σήμερα παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου, που συνεδριάζει το πρωί και για το θέμα των εστιών και για το θέμα των εκλογών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, το ΜΑΣ καλεί και σε κινητοποίηση στη Λέσχη του Πανεπιστημίου Αθήνας (Ιπποκράτους), για το θέμα της σίτισης. Συνεδριάζει το ΔΣ της Λέσχης και το ΜΑΣ απαιτεί να έχουν εξασφαλιστεί οι κάρτες σίτισης που έχουν αιτηθεί οι φοιτητές.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι δυνάμεις του ΜΑΣ και στην Πάτρα, για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα θα γίνει εξόρμηση για το ζήτημα της μετακίνησης στους σταθμούς του ΟΣΕ και σε στάσεις λεωφορείων. Θα συμμετάσχουν στο διήμερο του Φοιτητικού Συλλόγου Εστίας με θέμα: «Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσακισέ τον...». Την Τετάρτη θα γίνει κινητοποίηση στο δημαρχείο για το ζήτημα της στέγασης και την Πέμπτη κινητοποίηση στα λεωφορεία.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ