Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η καλή προετοιμασία είναι προϋπόθεση της επιτυχίας

Με αισιοδοξία ξεκινούν τη μάχη οι Οργανώσεις της Δυτικής Μακεδονίας

Την αισιοδοξία ότι οι Κομματικές Οργανώσεις στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας θα ανταποκριθούν στην κάλυψη των πλάνων για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, εκφράζει ο οικονομικός υπεύθυνος και μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Γιώργος Στραβού.

Μιλώντας στον «Ρ», σημείωσε: «Αυτό το διάστημα γίνεται η προετοιμασία της οικονομικής εξόρμησης από τις ΚΟ. Η διαδικασία συζήτησης σε όλα τα καθοδηγητικά όργανα έχει τελειώσει, ενώ ολοκληρώνονται οι συνελεύσεις των ΚΟΒ, στις οποίες συζητάνε τα πλάνα τους, σχεδιάζουν την υλοποίησή τους, δηλαδή με ποιους τρόπους θα τα καλύψουν, πώς γρήγορα θα συγκεντρωθούν οι συνδρομές των κομματικών μελών, τα κόκκινα μεροκάματα που θα κάνουν για το Κόμμα.

Τα κομματικά μέλη συζητούν για τα οικονομικά πλάνα και τον περίγυρο που θα κινηθούν με το κουπόνι της ενίσχυσης, για την προετοιμασία των οικονομικών ενισχυτών του Κόμματος, σε ποιους χώρους θα κάνουν εξόρμηση. Οι ΚΟΒ προγραμματίζουν τη διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων, όπως λαϊκά γλέντια, για την επέτειο της ίδρυσης του Κόμματος που πλησιάζει κλπ.

Τον προηγούμενο χρόνο, στην Οικονομική Εξόρμηση, υπήρχε σε μερικούς συντρόφους δισταγμός να απευθυνθούν για οικονομικά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που όλοι ζούμε. Οταν άρχισαν να απευθύνονται και είχαν θετικά αποτελέσματα, ξεπεράστηκε ο δισταγμός. Στόχος φέτος είναι να μην υπάρχει αυτή η διστακτικότητα και από την πρώτη μέρα όλες οι δυνάμεις να μπούνε στη μάχη της Εξόρμησης με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Από την εμπειρία που έχουμε από προηγούμενες εξορμήσεις, πολύ βασικός παράγοντας είναι το καλό ξεκίνημα της οικονομικής εξόρμησης. Μ' αυτή την έννοια η οργάνωση εξορμήσεων το διάστημα πριν, αλλά και στη διάρκεια της πρώτης μέρας, είναι το "άλφα και το ωμέγα". Με βάση αυτόν το στόχο, οι Οργανώσεις στη Δυτική Μακεδονία σχεδιάζουν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, όπου το προηγούμενο διάστημα έχουμε αναπτύξει σταθερούς δεσμούς με τους εργαζόμενους.

Οι χώροι αυτοί είναι μεταξύ άλλων όλο το λεκανοπέδιο Κοζάνης - Πτολεμαΐδας - Αμυνταίου της ΔΕΗ που περιλαμβάνει τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ρεύματος, τα ορυχεία εξόρυξης του λιγνίτη, όλα τα ηλεκτροτεχνεία και τα μηχανουργεία της ΔΕΗ. Είναι οι μικρότερες βιοτεχνίες που δραστηριοποιούνται στο Νομό Κοζάνης, τα μαγαζιά και οι βιοτεχνίες επεξεργασίας γούνας στην Καστοριά και στη Σιάτιστα. Είναι οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή του Αμυνταίου και της Μαυροπηγής, είναι τα πέντε νοσοκομεία στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες (περιφερειακές ενότητες, δήμοι).

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα γίνει η κάλυψη του πλάνου για τη Δυτική Μακεδονία και οι Οργανώσεις της θα συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτίωση των οικονομικών του Κόμματος».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ