Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΥΚΑΡΠΙΑΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα τους

Στο πλευρό τους κλιμάκιο του ΚΚΕ

Από τη χτεσινή περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ

MotionTeam

Από τη χτεσινή περιοδεία κλιμακίου του ΚΚΕ
Οι κάτοικοι της Ευκαρπίας συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην κατασκευή του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) που θέλουν να επιβάλουν με κάθε τρόπο η Περιφερειακή Διοίκηση Κεντρικής Μακεδονίας και ο Σύνδεσμος ΟΤΑ, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τους μηχανισμούς καταστολής και την Εισαγγελία. Και χτες οι κάτοικοι απέτρεψαν την έναρξη των εργασιών, με δυναμική και μαζική κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν και μαθητές από τα σχολεία της περιοχής. Σήμερα προγραμματίζουν νέα κινητοποίηση στο χώρο.

Οι κάτοικοι αντιδρούν στην κατασκευή του ΣΜΑ στο συγκεκριμένο χώρο, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους. Στο πλευρό τους βρέθηκε, χτες, κλιμάκιο του ΚΚΕ, αποτελούμενο από την Ελένη Γερασιμίδου, βουλευτή, και τον Γιάννη Ζιώγα, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Μιλώντας στους κατοίκους, εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στον αγώνα τους. Τόνισε ότι είναι σημαντικό το γεγονός πως σε αυτό τον αγώνα οι μαθητές βρίσκονται στο πλευρό των γονιών τους, παρά την προσπάθεια αποθάρρυνσής τους με τις απουσίες.

Η Ελ. Γερασιμίδου πρόσθεσε πως, για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της στην Τοπική Διοίκηση προσπαθούν να επιβάλουν διευκολύνσεις υπέρ των ιδιωτών επιχειρηματιών που θέλουν να διεισδύσουν στη διαχείριση των απορριμμάτων. Και κάλεσε το λαό να αγωνιστεί ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και να απαιτήσει διαχείριση των αποβλήτων με Εθνικό (Κεντρικό) Σχεδιασμό με χρηματοδότηση μέσω των κεντρικών δημόσιων πόρων. Να απαιτήσει προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, με ορθολογική μεταφορά μέσω σταθμών μεταφόρτωσης, την πλήρη αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών και τη δίκαιη και τεκμηριωμένη χωροθέτηση των σχετικών υποδομών.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ