Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Εκατοντάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών

Στα δικαστήρια ήταν πάλι χτες απολυμένοι πρώην συμβασιούχοι του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθήνας (ΔΒΑ, λειτουργεί τους παιδικούς σταθμούς του δήμου), ψάχνοντας μια δικαστική απόφαση (ασφαλιστικά μέτρα, προσωρινή διαταγή), για να γυρίσουν πίσω στη δουλειά τους. Το κενό που έχουν αφήσει τεράστιο, οι εναπομείναντες υπάλληλοι δουλεύουν εντατικά, συνταξιοδοτούνται και άλλοι, το προσωπικό μειώνεται παραπέρα, εκατοντάδες παιδιά μένουν εκτός σταθμών.

Οι περίπου 260 πρώην συμβασιούχοι, που διεκδικούν επιστροφή στην εργασία τους, έμπειρο και δοκιμασμένο προσωπικό που κάλυπτε βασικές ανάγκες από το 2003 με ανανεούμενες συμβάσεις, «όμηροι» δημοτικών αρχών και κυβερνήσεων, απολύθηκαν πρόσφατα από τη δημοτική αρχή Καμίνη, αφού πρώτα τους είχαν ξεζουμίσει όλες οι δημοτικές διοικήσεις επί σχεδόν δεκαετία. Μάλιστα, η νυν διοίκηση τους αρνήθηκε τη δυνατότητα έστω μιας επιπλέον δίμηνης σύμβασης. Η δημοτική αρχή τάχα θα καλύψει κενά με κάποιες άλλες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ και ΕΣΠΑ. Στην πραγματικότητα, απλά ανακυκλώνει την ανεργία στη λογική του ευρωμονόδρομου, οι δε προσλήψεις που τάζει δε φτάνουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις να καλύψουν. Ηδη από τον Αύγουστο 2012 έως σήμερα στο ΔΒΑ κατατέθηκαν άλλες 70 αιτήσεις συνταξιοδότησης. Αναμένονται κι άλλες.

Με τέτοια κενά, αποτέλεσμα είναι από τις 5.500 βεβαιωμένες θέσεις φιλοξενίας βρεφών και νηπίων που επισήμως έχουν οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Αθήνας, να φιλοξενούνται φέτος μόλις 4.500 παιδάκια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην καθημερινότητα χιλίων οικογενειών που τρέχουν για το μεροκάματο.


Κορυφή σελίδας
Εκλογές Ιούνη 2023
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ