Σελ. /32
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012 - αριθ. φύλλου: 11392

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΤΡΟΪΚΑ
Διαφαινόμενος συμβιβασμός-εφαλτήριο για αντιλαϊκή κλιμάκωση

ΣΕΛ.  10  -  11
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Εχουμε χρέος σήμερα να πούμε τα δικά μας «ΟΧΙ»

ΣΕΛ.  3

ΑΕΡΑΣ ΣΤΑ ΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ιδιωτικοποιήσεις και εργασιακές ανατροπές

Αλέκα Παπαρήγα: Η στρατηγική καθορίζεται από το κεφάλαιο και επομένως ή με το λαό θα είσαι ή με τα μονοπώλια. Οποιαδήποτε κυβέρνηση και να έλθει, την ίδια πολιτική θα συνεχίσει. Θα φαίνεται πιο φιλική, αλλά και με το μπαμπάκι μπορείς να σφάξεις άνετα

Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι εξαγορές - συγχωνεύσεις, είναι η ναυαρχίδα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Η ιδιωτικοποίηση και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων δεν καθορίζονται από την κρίση, αφορούν τον ίδιο τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Οι εργασιακές σχέσεις ανατρέπονται για να μπορούν οι καπιταλιστές, όταν θα κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, να εξασφαλίσουν τουλάχιστον την ίδια κερδοφορία που είχαν προ κρίσης. Οι ιδιωτικοποιήσεις γίνονται γιατί πρέπει οι ιδιώτες καπιταλιστές να διοχετεύσουν υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια και να κερδοφορήσουν. Στην Ελλάδα υπάρχει σημαντικός ζωτικός χώρος τον οποίο δεν έχουν αξιοποιήσει τα ιδιωτικά μονοπώλια, ξένα και ελληνικά.


ΣΕΛ.  7  -  9

ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ
Ενα ξεχωριστό «μάθημα» - εμπειρία για μαθητές

Εχει ξεπεράσει τα αναμενόμενα η μαζική προσέλευση του κόσμου στην Εκθεση εικαστικών τεχνών που λειτουργεί στο μηχανουργείο της ΝΑΥΣΙ, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Χτες,τον πρώτο λόγο είχαν τα παιδιά από Δημοτικά και Γυμνάσια.


ΣΕΛ.  27

Το θράσος του ΣΕΒ

Το μνημόνιο πρέπει να ξεπεραστεί. Ηρθε η ώρα να σταματήσουμε να πορευόμαστε με βάση τις λογιστικές επιταγές ενός μνημονίου, γραμμένου στα αγγλικά και να το ξαναγράψουμε με το δικό μας χέρι στα ελληνικά. Η εκταμίευση των δόσεων έπρεπε να εξαρτηθεί από την πορεία και μόνο των διαρθρωτικών αλλαγών, είπε χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ, απαιτώντας δομικές μεταρρυθμίσεις και «θεσμικές αλλαγές» που θα επιβάλλουν ακόμη πιο άγριο εργασιακό καθεστώς από το σημερινό, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση της εκμετάλλευσης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί γοργά η κρίση σε όφελός τους. Περισσεύει το θράσος των μεγάλων επιχειρηματιών. Ενώ πρωτοστάτησαν και στήριξαν με όλα τα μέσα που διαθέτουν τα βάρβαρα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα προώθησαν, ενώ απαιτούσαν και απαιτούν την πλήρη εφαρμογή τους, τώρα ζητάνε και τα ρέστα: Απαιτούν «ελληνικό μνημόνιο», δηλαδή να μη χρειάζεται η παρέμβαση της ΕΕ και του ΔΝΤ, αλλά τα εξοντωτικά μέτρα να τα συνδιαμορφώνουν οι μεγαλοβιομήχανοι μόνοι τους με τις βολικές γι' αυτούς συνδικαλιστικές ηγεσίες που μεταξύ τους αποκαλούνται «κοινωνικοί εταίροι»! Δεν αρκεί στους καπιταλιστές η επιβολή των άγριων θυσιών στους εργαζόμενους με τρομοκρατικά διλήμματα, ψέματα και καταστολή, απαιτούν κοινωνική συναίνεση, δηλαδή οι εργαζόμενοι να αυτοκτονούν και να θυσιάζουν τα παιδιά τους για τα κέρδη του αφεντικού τους. Καμιά αναμονή, συνεχής πανεργατικός παλλαϊκός αγώνας ενάντια στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στην πολιτική τους, στην ΕΕ, στα κόμματα του ευρωμονόδρομου, να αναχαιτίσουμε τα μέτρα, να τους ανατρέψουμε.ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Σήμερα κινητοποίηση για τους ανέργους

ΣΕΛ.  12
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ»
Οργή για τις αξιώσεις της εργοδοσίας

ΣΕΛ.  13
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επαναφέρει ζήτημα ψήφου των ομογενών

ΣΕΛ.  9
ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαμαρτυρία για την προσπάθεια δίωξης του Κόμματος

ΣΕΛ.  6
ΚΟ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αισιοδοξία για την Οικονομική Εξόρμηση

ΣΕΛ.  6
ΟΕΦΣΕΕ
Ο λαός πληρώνει τους φαρμακοβιομηχάνους

ΣΕΛ.  12
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Δραματικές ώρες ζουν οι πρόσφυγες

ΣΕΛ.  20
ΚΝΕ
Εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου

ΣΕΛ.  3
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καμιά ανοχή στους απογόνους των προδοτών

Τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους, που τόλμησαν να καλέσουν τους εκπροσώπους της «Χρυσής Αυγής» να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου, κατήγγειλαν οι Σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» σε Περιφέρεια και Δήμους, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χτες στη Θεσσαλονίκη.


ΣΕΛ.  3

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ