ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 25 Οχτώβρη 2012
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Διαμαρτυρία για τη νέα απόπειρα δίωξης του Κόμματος

Απαίτησαν από την Πταισματοδίκη να σταματήσει κάθε διαδικασία, που στόχο έχει να ποινικοποιήσει τις κομματικές εκδηλώσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στην αρμόδια Πταισματοδίκη πραγματοποίησε χτες αντιπροσωπεία της ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ, για την προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στην εκδήλωση με θέμα «Γυναίκα και Σοσιαλισμός», που οργάνωσε το ΚΚΕ, στις 2 Μάρτη 2011, στη δημοτική αίθουσα «Αχίλλειον» της πόλης.

Υστερα από καταγγελίες μιας συγκεκριμένης και ολιγάριθμης ομάδας «πολιτών», επειδή ο δήμος παραχώρησε την αίθουσα στο ΚΚΕ, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου διέταξε την εξέταση, ζητώντας από τη ΝΕ Μαγνησίας να καταθέσει έγγραφα για τα λειτουργικά έξοδα της εκδήλωσης!

Οι εκπρόσωποι του Κόμματος ζήτησαν να κλείσει η υπόθεση, να σταματήσει κάθε προσπάθεια δίωξης του ΚΚΕ και της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών του, θεωρώντας απαράδεκτη την προσπάθεια να ποινικοποιηθεί η χρησιμοποίηση δημοτικών χώρων για εκδηλώσεις του Κόμματος. Σε ό,τι αφορά στην επισήμανση ότι υπήρξε καταγγελία που έπρεπε να διερευνηθεί, οι εκπρόσωποι του Κόμματος υπογράμμισαν ότι αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία και τόνισαν πως η Εισαγγελία οφείλει να διερευνά τη βασιμότητα κάθε καταγγελίας, πριν κινήσει τις διαδικασίες.

Πολύ περισσότερο όταν, στην προκειμένη περίπτωση, οι καταγγελίες είναι και αβάσιμες και απαράδεκτες, γιατί ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει τη διάθεση των δημοτικών χώρων «ατελώς» για τη διενέργεια πολιτικών, πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Συνέντευξη Τύπου σήμερα

Για τη νέα απόπειρα δίωξης, η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ θα δώσει σήμερα συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία της, στις 12 το μεσημέρι. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Από τον Αύγουστο του 2010 αλλά και το 2011, για αρκετές εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ υπάρχουν παρεμβάσεις αυτοαποκαλούμενων "αγανακτισμένων πολιτών", που επιχειρούν να παρεμβάλλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ.

Και στις δύο επιστολές (τουλάχιστον αυτές που έδωσαν στη δημοσιότητα), ανάμεσα στα άλλα, αναφέρουν ότι η παραχώρηση από το δήμο χώρων για τις εκδηλώσεις του ΚΚΕ, "στερεί από τους δημότες πολύτιμους χώρους που θα μπορούσαν σε αυτές τις δύσκολες εποχές να χρησιμοποιήσουν για την αναψυχή τους ή άλλες υγιείς δραστηριότητες".

Μάλιστα, στην επιστολή του 2011 γίνεται ειδική αναφορά στην τοποθεσία "Καζανάκι", όπου έχει στηθεί μνημείο για τους 148 εκτελεσμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, απαιτώντας από το Κόμμα "να πληρώσει όσα παράνομα κρατά" και αφού γίνει αυτό "να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα κτίσματα του". Παράλληλα, κατηγορεί τις δημοτικές αρχές του Βόλου, αναφέροντας ότι "η πόλη και οι πολίτες του Βόλου δεν μπορούν να είναι όμηροι σάπιων αιρετών και ενός μικρού κόμματος - νταή".

Σε διατεταγμένη υπηρεσία

Δεν γνωρίζουμε σε ποιους αντιδραστικούς κύκλους και μηχανισμούς κινούνται οι "κύριοι" αυτοί. Η δράση τους, όμως, αποδεικνύει ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο πίεσης και συντονισμένης επίθεσης ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ. Με πρόσχημα την παραχώρηση δημοτικών χώρων, επαναφέρουν το βασικό πυρήνα των επιχειρημάτων, στρεβλώσεων και συκοφαντιών, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, μηχανισμών, "Χρυσής Αυγής", παλιότερα του Πάγκαλου και του ΛΑ.Ο.Σ».

Η καλή προετοιμασία είναι προϋπόθεση της επιτυχίας

Με αισιοδοξία ξεκινούν τη μάχη οι Οργανώσεις της Δυτικής Μακεδονίας

Την αισιοδοξία ότι οι Κομματικές Οργανώσεις στους νομούς της Δυτικής Μακεδονίας θα ανταποκριθούν στην κάλυψη των πλάνων για την επιτυχία της δίμηνης Οικονομικής Εξόρμησης του Κόμματος, εκφράζει ο οικονομικός υπεύθυνος και μέλος του Γραφείου Περιοχής της ΚΟ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ Γιώργος Στραβού.

Μιλώντας στον «Ρ», σημείωσε: «Αυτό το διάστημα γίνεται η προετοιμασία της οικονομικής εξόρμησης από τις ΚΟ. Η διαδικασία συζήτησης σε όλα τα καθοδηγητικά όργανα έχει τελειώσει, ενώ ολοκληρώνονται οι συνελεύσεις των ΚΟΒ, στις οποίες συζητάνε τα πλάνα τους, σχεδιάζουν την υλοποίησή τους, δηλαδή με ποιους τρόπους θα τα καλύψουν, πώς γρήγορα θα συγκεντρωθούν οι συνδρομές των κομματικών μελών, τα κόκκινα μεροκάματα που θα κάνουν για το Κόμμα.

Τα κομματικά μέλη συζητούν για τα οικονομικά πλάνα και τον περίγυρο που θα κινηθούν με το κουπόνι της ενίσχυσης, για την προετοιμασία των οικονομικών ενισχυτών του Κόμματος, σε ποιους χώρους θα κάνουν εξόρμηση. Οι ΚΟΒ προγραμματίζουν τη διοργάνωση διάφορων εκδηλώσεων, όπως λαϊκά γλέντια, για την επέτειο της ίδρυσης του Κόμματος που πλησιάζει κλπ.

Τον προηγούμενο χρόνο, στην Οικονομική Εξόρμηση, υπήρχε σε μερικούς συντρόφους δισταγμός να απευθυνθούν για οικονομικά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που όλοι ζούμε. Οταν άρχισαν να απευθύνονται και είχαν θετικά αποτελέσματα, ξεπεράστηκε ο δισταγμός. Στόχος φέτος είναι να μην υπάρχει αυτή η διστακτικότητα και από την πρώτη μέρα όλες οι δυνάμεις να μπούνε στη μάχη της Εξόρμησης με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα.

Από την εμπειρία που έχουμε από προηγούμενες εξορμήσεις, πολύ βασικός παράγοντας είναι το καλό ξεκίνημα της οικονομικής εξόρμησης. Μ' αυτή την έννοια η οργάνωση εξορμήσεων το διάστημα πριν, αλλά και στη διάρκεια της πρώτης μέρας, είναι το "άλφα και το ωμέγα". Με βάση αυτόν το στόχο, οι Οργανώσεις στη Δυτική Μακεδονία σχεδιάζουν εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς, όπου το προηγούμενο διάστημα έχουμε αναπτύξει σταθερούς δεσμούς με τους εργαζόμενους.

Οι χώροι αυτοί είναι μεταξύ άλλων όλο το λεκανοπέδιο Κοζάνης - Πτολεμαΐδας - Αμυνταίου της ΔΕΗ που περιλαμβάνει τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς παραγωγής ρεύματος, τα ορυχεία εξόρυξης του λιγνίτη, όλα τα ηλεκτροτεχνεία και τα μηχανουργεία της ΔΕΗ. Είναι οι μικρότερες βιοτεχνίες που δραστηριοποιούνται στο Νομό Κοζάνης, τα μαγαζιά και οι βιοτεχνίες επεξεργασίας γούνας στην Καστοριά και στη Σιάτιστα. Είναι οι αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή του Αμυνταίου και της Μαυροπηγής, είναι τα πέντε νοσοκομεία στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όλες οι δημόσιες υπηρεσίες (περιφερειακές ενότητες, δήμοι).

Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα γίνει η κάλυψη του πλάνου για τη Δυτική Μακεδονία και οι Οργανώσεις της θα συμβάλουν αποφασιστικά στη βελτίωση των οικονομικών του Κόμματος».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ
Να δυναμώσει η συλλογή υπογραφών στήριξης

Στην ιστοσελίδα katargisimnimonion.kke.gr ή km.kke.gr.

Ξεπέρασαν τις 18.000 οι υπογραφές στη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων. Ανάμεσά τους εκλεγμένοι σε εργατικά σωματεία και φορείς, καλλιτέχνες, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι. Παράλληλα, καθημερινά πολλαπλασιάζονται οι μαζικοί φορείς οι οποίοι στηρίζουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ.

Μέρα τη μέρα, γίνεται ακόμα πιο επίκαιρη και αναγκαία η μαζική στήριξη της πρότασης νόμου που έχει κατατεθεί στη Βουλή από το ΚΚΕ και ακόμα δεν έχει συζητηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης. Κάθε υπογραφή, κάθε στήριξη δυναμώνει τη λαϊκή απαίτηση να σταματήσουν και να ακυρωθούν τα μέτρα, συμβάλλει στη λαϊκή αφύπνιση και χειραφέτηση απέναντι σε αυτούς που έχουν συμφέρον και επιδιώκουν την υποταγή του λαού.

Υπογραφή στο κείμενο έχει χρέος και πρέπει να βάλει κάθε εργαζόμενος, νέος, άνεργος, συνταξιούχος, ανεξάρτητα από το αν συμφωνεί σε όλα ή όχι με το ΚΚΕ.

  • Στα δεκάδες ψηφίσματα και αποφάσεις φορέων του κινήματος, προστέθηκε χτες αυτή του ΔΣ της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ.
ΝΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τιμά τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών

Εκδήλωση την Τετάρτη 31/10, στον ένα χρόνο από την έναρξη του 9μηνου απεργιακού τους αγώνα

Μεγάλη εκδήλωση για να τιμήσει τους ηρωικούς χαλυβουργούς και τις οικογένειές τους, στον ένα χρόνο από την έναρξη του 9μηνου απεργιακού αγώνα τους, διοργανώνει η ΝΟ Βιομηχανίας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, την Τετάρτη 31 Οκτώβρη, στις 7 μ.μ., στο κλειστό γήπεδο του Απόλλωνα, στη Ριζούπολη. Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία και καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ στο χώρο θα λειτουργήσει έκθεση φωτογραφίας.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΡΕΘΥΜΝΟ
Συζητήσεις για την πείρα από την Αργεντινή

Εκδήλωση με θέμα «Γραμμή ενσωμάτωσης ή γραμμή ανατροπής; Η πείρα της Αργεντινής», διοργανώνει η ΝΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ σήμερα Πέμπτη, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (Παλιά Λαχαναγορά). Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος της ΚΕ και της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ. Νωρίτερα, στη 1.30 το μεσημέρι, ο Κύριλλος Παπασταύρου θα μιλήσει στο Ρέθυμνο, στο Πανεπιστήμιο, στην αίθουσα Ι. Καμπίτση (μικρό αίθριο), σε αντίστοιχη εκδήλωση που διοργανώνει η ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ.

Περιοδείες - συγκεντρώσεις
  • Στο εργοστάσιο του ΗΣΑΠ θα περιοδεύσει σήμερα Πέμπτη, στις 10 π.μ., ο Ν. Μαυροκέφαλος, μέλος του Γραφείου της ΕΠ της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ.
  • «Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει σήμερα Πέμπτη, η ΚΟΒ Δραπετσώνας του ΚΚΕ, στα γραφεία της (Πόντου 46) στις 7 μ.μ.


Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ