Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Γιατί θέλει να φακελώσει μετανάστες βιοπαλαιστές;

Τουλάχιστον περίεργη, αν όχι και επικίνδυνη, είναι η κίνηση της αστυνομίας να ζητήσει τα στοιχεία των μεταναστών που έχουν δικά τους καταστήματα στο Πέραμα, την ώρα που πληθαίνουν τα κρούσματα επιθέσεων από χρυσαυγίτες και άλλα φασιστοειδή εναντίον αλλοδαπών βιοπαλαιστών που ζουν κι εργάζονται στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Ασφάλειας Περάματος απέστειλε στις 25 Σεπτέμβρη έγγραφο στο Δήμο Περάματος με τίτλο «Γνωστοποίηση καταστημάτων παντός είδους με ιδιοκτήτες αλλοδαπούς υπηκόους» και περιεχόμενο: «Παρακαλούμε γνωρίσετέ μας κατ' είδος λειτουργούντα καταστήματα που έχουν ως ιδιοκτήτες αλλοδαπούς υπηκόους με ενεστώσα διεύθυνση λειτουργίας και πλήρη στοιχεία ταυτότητας ιδιοκτητών. Τα στοιχεία ζητούνται για υπηρεσιακή χρήση».

Το αίτημα αυτό γεννά εύλογες ανησυχίες καθώς έρχεται στον απόηχο:

  • Ερώτησης της φασιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη Βουλή για το πόσα μεταναστόπουλα φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς της χώρας και ποιας υπηκοότητας, αφού είχαν προηγηθεί απειλές ότι θα πετάξουν έξω από παιδικούς σταθμούς και νοσοκομεία τους μετανάστες.
  • Επακόλουθου απαράδεκτου αιτήματος του υπουργείου Εσωτερικών προς τους Δήμους να συγκεντρώσουν και γνωστοποιήσουν στο υπουργείο τα στοιχεία των βρεφών.
  • Εγκληματικής επίθεσης φασιστοειδών σε σπίτι μεταναστών αλλιεργατών στο Πέραμα με ένα σοβαρά τραυματισμένο μετανάστη.
  • Απανωτών επιθέσεων από φασιστοειδή κατά μεταναστών βιοπαλαιστών καταστηματαρχών στη Νίκαια, τη Μεταμόρφωση, τον Αγ. Παντελεήμονα, όπου έσπασαν, πυρπόλησαν, λεηλάτησαν καταστήματα και εμπορεύματα και τραυμάτισαν μετανάστες και Ελληνες.
  • Απειλών κατά μεταναστών αλιεργατών στο Κερατσίνι από χρυσαυγίτες με επικεφαλής μάλιστα βουλευτή τους.

Ταυτόχρονα τίθεται το ερώτημα αν ανάλογα αιτήματα, να παραδοθούν στα αστυνομικά τμήματα λίστες μεταναστών καταστηματαρχών, υποβλήθηκαν και προς άλλους δήμους. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης φέρει σοβαρές ευθύνες και πρέπει να δώσει απαντήσεις για το ποιος και γιατί διέταξε τη συγκεκριμένη ενέργεια του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος.

Σημειώνουμε ότι για την άσκηση ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας, δηλαδή για να ανοίξει μαγαζί ένας αλλοδαπός, εκτός από τα κοινά για όλους δικαιολογητικά, χρειάζεται επιπλέον είτε ειδική άδεια παραμονής είτε άδεια παραμονής τουλάχιστον πενταετούς διάρκειας, έγκριση της «νομιμότητας» της διαμονής και των δικαιολογητικών του μετανάστη από την αποκεντρωμένη διοίκηση (δηλαδή την Περιφέρεια) και κατατεθειμένο ποσό τουλάχιστον 60.000 ευρώ σε ελληνική τράπεζα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρέμβαση του ΚΚΕ για μετανάστες στο Πέραμα (2012-11-16 00:00:00.0)
Αστυνομικοί έλεγχοι (2012-06-09 00:00:00.0)
«Χρυσαυγίτης» αστυνομικός! (2012-05-25 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το «κυνήγι μεταναστών» (2011-10-05 00:00:00.0)
Κεσάτια με αιτία (1998-07-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ