Τετάρτη 24 Οχτώβρη 2012
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ
Κάνει πλάτες στη «Χρυσή Αυγή»

Πλάτες στη νεοναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» καταγγέλλεται ότι κάνει η προσκείμενη στη ΝΔ δημοτική αρχή Καρπενησίου. Οπως αποκαλύφθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 17ης Οκτώβρη, ο δήμαρχος Καρπενησίου, μετά την απαράδεκτη ερώτηση της φασιστικής οργάνωσης σχετικά με το πόσα μεταναστόπουλα και ποιας εθνικότητας φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς της χώρας, αλλά και τη σχετική εντολή του υπουργού να συγκεντρωθούν τέτοια στοιχεία, συγκέντρωσε στοιχεία και τα κοινοποίησε.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» κατήγγειλε το γεγονός, σημειώνοντας πως η Δημοτική Αρχή (προσκείμενη στη ΝΔ) με τη στάση της νομιμοποιεί και υποθάλπει τις λογικές του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Οτι πρόκειται για συγκεκριμένη πολιτική επιλογή που δεν ξεπλένεται ούτε μπορεί να κρυφτεί πίσω από οποιαδήποτε «υπηρεσιακή» υποχρέωση ή διαδικασία.

Επιπλέον, μόνο πρόκληση αποτελούν επιχειρήματα που επιστράτευσε ο δήμαρχος Μπακογιάννης, ο οποίος επικαλέσθηκε το ...Βολταίρο και το δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης(!) για να δικαιολογήσει την πολιτική κάλυψη που παρέχει στο ναζιστικό μόρφωμα της «Χρυσής Αυγής», την οποία μάλιστα ένταξε στο πλαίσιο της «δημοκρατικής έκφρασης» του ελληνικού λαού. Εφτασε στο σημείο να κάνει παραλληλισμούς με τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ που αποτέλεσε όπως είπε συμβολή στον πολιτικό μας πολιτισμό!

Ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ Νίκος Σερετάκης σημείωσε ότι έχει το συμβολισμό της και η χρονική στιγμή που επιλέγουν δημοτική αρχή και δήμαρχος να πουν και να κάνουν τα παραπάνω, λίγες μέρες πριν την επέτειο της 28ης Οκτώβρη του 1940 οπότε ο ελληνικός λαός όρθωσε το ανάστημά του στον ιταλικό φασισμό.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί μαζικούς φορείς και εργαζόμενους, ιδιαίτερα τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς και τους γονείς να καταδικάσουν τη στάση της δημοτικής αρχής και να απορρίψουν διχαστικές λογικές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ