Σάββατο 13 Οχτώβρη 2012 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φασιστική επίθεση εναντίον θεατρικής παράστασης

Φασιστοειδή και οι βουλευτές τους δημιούργησαν επεισόδια έξω από το θέατρο υπό το βλέμμα της αστυνομίας

Eurokinissi

Φασιστοειδή και οι βουλευτές τους δημιούργησαν επεισόδια έξω από το θέατρο υπό το βλέμμα της αστυνομίας
Μέλη παραεκκλησιαστικών οργανώσεων και φασιστοειδή, ναζιστές της «Χρυσής Αυγής», με πρωτοστατούντες βουλευτές της και κάτω από το, τουλάχιστον αδιάφορο, «βλέμμα» δυνάμεων της αστυνομίας και των ΜΑΤ, που υποτίθεται ότι βρίσκονταν στο θέατρο για να «προστατεύσουν» τους ηθοποιούς και το χώρο, ματαίωσαν προχτές το βράδυ την πρεμιέρα του έργου του Τέρενς ΜακΝάλι «Corpus Christi», στο θέατρο «Χυτήριο».

Υπό την ανοχή και απλή ...παρακολούθηση των δυνάμεων καταστολής, τα λιγοστά μέλη των παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, που συγκεντρώθηκαν έξω από το θέατρο, αλλά και οι «Χρυσαυγίτες», που ήρθαν να τους «συνδράμουν» μαζί με βουλευτές τους, έβριζαν χυδαία και απειλούσαν τους ηθοποιούς και το σκηνοθέτη της παράστασης, προπηλάκιζαν, έσκιζαν αφίσες, έσπασαν την κλειδαριά του θεάτρου, πέταξαν γιαούρτια. Χαρακτηριστικό, για το «ήθος» της ναζιστικής συμμορίας, ήταν το φασιστικό και χυδαίο παραλήρημα του βουλευτή της, Παναγιώταρου, ενώ χαρακτηριστικό για τις «εκλεκτικές συγγένειες» αστικού κράτους, κατασταλτικών μηχανισμών του και «χρυσαυγιτών» ήταν η άνεση με την οποία άλλος βουλευτής της (Χρήστος Παππάς) μπήκε σε κλούβα των ΜΑΤ και απελευθέρωσε προσαχθέντα διαμαρτυρόμενο μέσα από τα χέρια της αστυνομίας. Βίντεο με το συγκεκριμένο περιστατικό κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο. Το βίντεο δείχνει τον συγκεκριμένο βουλευτή και άλλα μέλη της «Χρυσής Αυγής» να επεμβαίνουν την ώρα που αστυνομικοί πραγματοποιούν προσαγωγή ενός ατόμου και τελικά να το απελευθερώνουν.

Βέβαια, η αστική δικαιοσύνη πρέπει να δείξει ότι «κάτι κάνει». Ετσι, το προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθήνας, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του βουλευτή Χρ. Παππά. Στο μεταξύ, ο υπουργός Δικαιοσύνης Α. Ρουπακιώτης ζητά με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να ενημερωθεί αν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας και, αν ναι, γιατί δεν παρενέβη. Επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητάει από τον Ι. Τέντε να αξιολογήσει αν συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από τον Χρ. Παππά, βουλευτή της «Χρυσής Αυγής».

Τη φασιστική επίθεση καταδικάζουν ο υπουργός Πολιτισμού, Κ. Τζαβάρας, το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών.

  • Σύμφωνα με φωτογραφίες που αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα της «Χρυσής Αυγής», ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ κατέθεσε χτες μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου, συνοδευόμενος στο ΑΤ Ομονοίας από Χρυσαυγίτες.
Τα χτεσινά γεγονότα

Περικυκλωμένο από ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις ήταν χτες το βράδυ το «Χυτήριο». Εξω από το θέατρο ήταν συγκεντρωμένα 100 άτομα, φασιστοειδή και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων. Παράλληλα, πάνω από 200 άτομα που συμπαρίστανται στους συντελεστές του έργου βρίσκονταν έξω από το θέατρο. Λίγο μετά τις 10 μ.μ. σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, όταν η αστυνομία απώθησε τα μέλη των παραθρησκευτικών οργανώσεων και τα φασιστοειδή προς τη λεωφόρο Κωνσταντινουπόλεως. Παράλληλα, είχαν αποκλείσει τους υποστηρικτές του έργου, προκειμένου να μην υπάρξει μεταξύ τους σύραξη. Κατά τη διάρκεια της «επιχείρησης» προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ περίπου 40 άτομα. Τελικά, η παράσταση ξεκίνησε (με κλειδωμένες τις πόρτες) με 45 λεπτά καθυστέρηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ